Adaras Huella, un vi ecològic i vegà Pertany al prestigiós MGWines Group, i està elaborat per Bodegas Almanseña, de la localitat d’Almansa a Albacete.

VINOTECA VINUM MENORCA
Carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella,
TLF: 971 48 06 43.

Aquesta setmana hem sortejat un vi molt especial i característic, el Adaras Huella, un dels nous vins vegans que han sortit al mercat. Pertany al prestigiós MGWines Group, i està elaborat per Bodegas Almanseña, de la localitat d’Almansa a Albacete.

És un gran clàssic que pertany a la DO Almansa, Venta de la Vega i està elaborat amb cepes de més de 30 anys, situades a una alçada de 850 metres de les varietats de Garnatxa Tintorera (60%) i Monastrell (40%), de cultiu ecològic i amb una criança de 8 mesos en roure francès.

Es tracta, com hem dit, d’un vi ecològic, orgànic i vegà, que compta amb els segells de qualitat ecològica de la Unió Europea, Agricultura Ecològica de Castella-La Manxa i European Vegetarian Union, que el certifica com a vegà.

 

Nota de cata

  • Aspecte: Vermell cidera amb reflexes violacis i amb capa coberta.
  • Nas: Entrada potent, amb un impacte fruital de fruites vermelles fresques amb notes fumades i minerals. Amb el temps desenvolupa aromes de fruita més madura, si bosc baix mediterrani, espècies i baies negres.
  • Boca: Golós, amb tanins ben estructurats que li donen l’acidesa necessària i a la vegada fresca. Fruitositat sabrosa. Mostra en la seva evolució en copa notes de regalesia negra, grafit i espècies.

 

MARIDATGE

Per les seves característiques de vi vegà, ens ha de servir per acompanyar plats vegetals i vegans com lasanyes de verdures, espagueti amb alls i pebres de banyeta, albergínies plenes de verdures (si no empram formatge al seu gratinat i ous a la pasta) i plats de llegums que no portin carn o ous. Si bé, al ser un vi molt especial, també els que no som vegans ens servirà per acompanyar taules de formatges, i fins i tot per a maridar amb plats de caça com unes perdius a la menorquina; cega dins un cóc, guàtleres amb cames seques, a més de carns vermelles a la graella, com per exemple un entrecot o una mitjana de vaca vermella de Menorca a les brases de llenya d’alzina o ullastre.

Els guanyadors del sorteig d’aquesta setmana han estat Julià Talaia, que és subscriptor des dels anys 60 i resident a Reus, a la província de Tarragona, i la seva esposa Montserrat López, que passen una temporada a Ciutadella, gaudint de la seva jubilació, i que gaudiran d’aquest vi negre amb 91 punts a la Guia Peñín i que ha rebut els premis Oro Mundus Vini 2016 i Oro CWSA 2017.

Si voleu saber més o comprar aquest vi especial i de producció limitada de 22.000 botelles el podeu comprar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *