El Dispositiu de Seguretat de les Festes de Sant Joan es tanca millorant les prestacions de l’any passat La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat aquest matí la contractació de 87 agents de seguretat privada

L’Ajuntament ja disposa de tots els efectius que treballaran en les tasques de prevenció i seguretat marcades pel Pla Director de les Festes de Sant Joan. La redistribució de tasques en relació a l’any anterior permetrà millorar les prestacions i comptar amb un dispositiu amb una presència més propera i efectiva als principals actes.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat aquest matí la contractació de 87 agents de seguretat privada per formar part del dispositiu del Pla Director de les Festes de Sant Joan. Aquesta contractació permet millorar tots els mecanismes que aquest Pla contempla per als principals actes de la festa, i desplegar un dispositiu de seguretat que mantindrà totes les tasques exercides durant els anys anteriors i, a més, reforçar punts concrets de la celebració que milloraran la seguretat general de la festa.

Amb aquesta contractació es comptarà amb 40 auxiliars de seguretat privada que participaran en la realització del passadís pels Jocs des Pla del matí i del capvespre. Es disposarà també de 18 auxiliars de servei –més un coordinador- que exerciran funcions de control d’aforament als diferents actes (els coneguts com a ‘clickers’). I per altra banda, es contractaran també fins a 27 vigilants jurats que treballaran als filtres d’accés als principals actes. Al Primer Toc i els Jocs des Pla del matí i el capvespre, hi haurà 17 efectius (més un coordinador), mentre que al Caragol des Born seran 27 (més un coordinador). El cost d’aquesta contractació és de 44.997 euros (més IVA), després que quedés desert el procediment anterior, iniciat el mes d’abril.

Amb aquests efectius, més tota la resta d’agents que treballen a les Festes de Sant Joan (Policia Local, Creu Roja, Voluntaris de Sant Joan, Voluntaris de Protecció Civil, Direcció General d’Emergències, 061, Policia Nacional i Guàrdia Civil), el dispositiu de seguretat que es desplegarà inclourà, com està previst al Pla Director, els filtres d’accés als principals actes de la festa, el comptatge dels assistents a aquests actes i el passadís dels Jocs des Pla. A més, com ja s’havia anunciat, el dispositiu de seguretat es millora enguany amb la ubicació d’equips d’intervenció a l’interior dels actes principals (Caragol des Born i Jocs des Pla) i amb dues ambulàncies més. Aquestes unitats permetran una intervenció més ràpida en cas de necessitat, i exerciran també una funció preventiva. Així, no només es manté el dispositiu desplegat el passat any, sinó que es reforça la seguretat interna dels principals esdeveniments amb la presència dels agents de Policia Local que, l’any passat, estaven destinats als filtres d’accés que enguany es cobreixen amb seguretat privada.

Els responsables del Pla Director recorden, igualment, que la seguretat de la festa no depèn únicament del dispositiu que es pugui dissenyar. La seguretat de la festa comença per l’actitud de cadascun dels assistents a la mateixa. El millor dispositiu de seguretat és la col·laboració ciutadana, a partir d’una actitud cívica i de respecte. En aquest sentit, cada ciutadà pot col·laborar amb el seu granet d’arena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *