El Consell i la FFTM reclamen a Vueling un compromís ferm per evitar més incidents en els vols a Menorca La consellera Maite Salord ha traslladat avui als directius de Vueling el malestar del Consell

La consellera Maite Salord ha traslladat avui als directius de Vueling el malestar del Consell pels retards i cancel·lacions acumulats per la companyia aquesta primavera i els ha demanat un compromís ferm per evitar que es tornin a produir situacions com les viscudes fa un any. A més, els ha fet veure la importància de venir a Menorca per conèixer de prop la situació i donar les explicacions oportunes, oferta que han acceptat.

Avui s’ha celebrat a Palma la reunió sol·licitada pel Consell de Menorca a Vueling per tractar sobre les incidències que s’estan produint en els vols operats per la companyia aèria i que tenen connexió amb Menorca. La trobada, plantejada de forma coordinada amb AVIBA-Menorca, s’ha fet extensiva a totes les illes i ha comptat amb la participació de representants del Govern, del Consell de Mallorca, d’AVIBA-Balears, de la delegació del Govern central, dels aeroports de Menorca i Mallorca i d’ENAIRE (proveïdor de serveis de navegació aèria).

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha traslladat als directius de Vueling -Ana Fernández, directora de Comunicacions i Afers Públics, Miguel Ángel Gimeno, director d’Operacions de Terra, i Mayra Berciano, responsable de Relacions Institucionals- el malestar del Consell per l’acumulació de retards i cancel·lacions al llarg de la primavera i els ha demanat un compromís ferm per evitar que es tornin a produir els problemes que just fa un any van provocar situacions caòtiques arreu del país. A més, els ha fet veure la importància de venir a Menorca per conèixer la problemàtica específica de l’illa i donar les explicacions oportunes, oferta que han acceptat.

Salord ha remarcat que els retards i cancel·lacions quasi diàries que s’estan vivint a l’Aeroport de Menorca, i als aeroports amb connexió, no només afecten a la mobilitat de la població resident i en vulneren els drets, sinó que suposen un impacte negatiu per a la imatge turística de l’illa.

“Per a Menorca el transport aeri és vital, és una qüestió de primer ordre. Podríem dir, ns i tot, que és un tema de primera necessitat perquè afecta a la vertebració territorial, als drets socials i a l’activitat econòmica. Podem entendre que hi hagi factors externs que puguin in uir però les companyies aèries han de ser molt sensibles a la situació precària de Menorca en qüestions de connectivitat. Una can- cel·lació aquí té moltes més repercussions que a qualsevol altre lloc on tenen alternatives per moure’s. Per això, farem el que estigui a les nostres mans per revertir la situació i perquè Menorca tingui una connectivitat aèria adequada i su cient”, ha assegurat, Maite Salord, consellera de Promoció Turística i vicepresidenta del Consell de Menorca.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.