El Consell Insular edita un nou tríptic de la sèrie «Terminologia de les festes de Menorca» Aquest segon número es dedica a la terminologia pròpia dels ornaments que llueixen els cavalls

 

El Servei de Política Lingüística, dependent del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, ha editat recentment el tríptic Terminologia de les festes de Menorca (2). Ornaments del cavall i altres elements materials.

Es tracta del segon tríptic d’una sèrie de lèxics visuals amb els quals el Consell va desplegant el diccionari en línia que va elaborar el Servei de Política Lingüística i Cultura Popular el 2013, amb la col·laboració de la filòloga Anna Tudurí, i que es troba allotjat al web del Termcat sota el títol general de Terminologia de les festes de Menorca, consultable a través del següent enllaç:

http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/166/Presentacio/

Aquest segon número es dedica a la terminologia pròpia dels ornaments que llueixen els cavalls i d’altres elements materials vinculats estretament a les festes de Menorca, com poden ser els elements que s’utilitzen en les proves que es duen a terme als Jocs des Pla de les festes de Sant Joan, els instruments musicals o altres objectes relacionats amb la festa.

Els objectius d’aquests tríptics, que es distribueixen a través de les seus del Consell Insular a Maó i Ciutadella, les oficines d’informació turística i tots els ajuntaments de Menorca durant les setmanes prèvies a les seves festes patronals, són:

– Fixar la terminologia pròpia de les nostres festes i difondre-la entre la població, tant illencs com visitants, a fi d’aconseguir un millor coneixement de tots els elements vinculats a les nostres festes.

– Promoure l’ús correcte d’aquesta terminologia i el respecte per les diferents formes utilitzades per anomenar un mateix element segons els pobles.

– Donar uniformitat als documents relacionats amb les nostres festes que elaboren els diferents ajuntaments, entitats, institucions, etc.: programes, ordenances, protocols i altres textos divulgatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.