El poblat talaiòtic de Son Catlar serà adquirit pel Consell Insular de Menorca El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, destaca que aquesta operació reforça l’aposta del Consell Insular amb la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

El poblat de Son Catlar ocupa una extensió de 3,75 hectàrees, i el seu interès recau fonamentalment en el fet que és l’únic poblat menorquí que conserva complet tot el perímetre de la murada. Aquesta estructura presenta una longitud de 900 m, una alçada màxima de 3 metres i una amplada màxima de 6 metres. El sistema defensiu de Son Catlar constitueix un conjunt de primordial importància per a l’estudi del final de l’època talaiòtica i les seves influències externes. Per altra banda, a l’interior del poblat s’hi troba tota la tipologia arquitectònica dels poblats talaiòtics: es conserven diversos talaiots i un recinte de taula que, a diferència de tots els altres coneguts, té dos portals d’accés a la façana. El conjunt es completa amb restes de cases talaiòtiques circulars i altres construccions.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.