Dades d’ocupació del primer mes del bus entre Ciutadella i Macarella

El servei de bus de línia entre Ciutadella i Macarella ja porta un mes operatiu. Aquest nou servei té com a objectiu garantir tant a residents com a visitants l’accés a Macarella i evitar els problemes que s’havien ocasionat anys anteriors.

D’acord amb les dades que ens ha ofert l’empresa operadora, Autocares Torres, durant aquest primer mes (14 de maig a 15 de juny) la línia ha comptat amb 6.406 usuaris. La demanda ha estat variable en funció del temps. El dia punta ha estat el 12 de juny amb 503 passatgers. La demanda d’anada s’ha concentrat entre les 9:30 h i les 12:30 h, amb un petit repunt a les 15:00 h. Pel retorn s’ha concentrat entre les 17:00 h i les 19:30 h amb un petit repunt també a les 15:00 h.

Per altra banda, des de dia 16 de juny han començat a operar les freqüències de temporada alta, passant de 18 a 39 sortides i tornades diàries (un autobús cada 20 minuts).

Aquest servei substitueix la capacitat de l’estacionament a Macarella, per la qual cosa és incompatible amb el trànsit rodat i l’accés amb vehicle privat, que queda restringit entre el 14 de maig i el 15 d’octubre. El trajecte es fa en uns 40 minuts per sentit, que en temporada alta es realitzarà amb 4 autobusos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.