El ple de Ciutadella insta el Consell a redactar un Pla Estratègic per al turisme de creuers a Menorca Aprovada, amb l'abstenció del PSM, la moció del PP que insta el Consell a exercir les competències per promocionar Menorca com a destinació de creuers

 

El ple de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat, per unanimitat, una moció del Partit Popular en la qual insta el Consell a redactar, amb les altres administracions implicades “un Pla Estratègic per al segment turístic de creuers amb l’objectiu d’incrementar la seva arribada a Menorca “.

La regidora i secretària general del PP-Menorca Asunción Pons va exposar en la seva intervenció que “correspon al Consell promoure aquest pla, d’àmbit insular, per incentivar i atraure el turisme de creuers, és una feina que correspon al Consell de Menorca”.

“El turisme de creuers constitueix un segment estratègic per a la nostra illa, sense necessitat de construir nous allotjaments perquè el seu allotjament és el vaixell en què viatgen”, va exposar Pons. Va expressar la preocupació del Partit Popular per “la disminució de creuers durant aquest any a Menorca i la caiguda en les previsions de 2019, en posar de manifest la manca d’una política de promoció i suport a aquest segment. Tot això no ajuda a diversificar ni a allargar la temporada, com seria el desitjable “.

També va quedar aprovada per unanimitat, amb el vot a favor dels partits d’esquerra, “instar el Consell insular a continuar estudiant donar solucions, conjuntament amb les altres administracions implicades, a les actuals necessitats d’infraestructura per als creuers a Menorca”. Així mateix, el ple va acordar, per unanimitat, “instar el Consell insular a exercir les competències en promoció turística per promocionar Menorca com a destinació de creuers”.

Negatiu arrencada de la temporada turística
El PP va denunciar que aquest any la temporada turística a Menorca, a diferència de les altres illes, “ha arrencat malament, amb xifres i resultats molt negatius, tal com acrediten la caiguda del 27 per cent en l’arribada de turistes britànics, la disminució de l’ocupació hotelera i que segons l’enquesta realitzada per PIME entre més de 250 empreses de diferents sectors més d’un 62 per cent s’ha reduït la facturació durant el mes de maig “.

Pons ha afegit que “aquest mal inici de la temporada 2018 posa de manifest el fracàs en l’objectiu d’allargar la temporada més enllà dels mesos de juny, juliol i agost, perquè no s’ha avançat cap a la desestacionalització, al contrari estem retrocedint” .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.