El solstici d’estiu amb en Carlos Fiel

Benvolguts tots.

Amb les festes de Sant Joan vibrant aquests dies per tot Ciutadella, i amb el solstici d’estiu us anunciem que aquestes setmanes estiuenques us anirem presentant a manera de reportatge i entrevistes a diferents persones vinculades del món del ioga i vinculades amb Menorca.

Avui us presentem per qui no el conegui encara en Carlos Fiel nascut el 1950 el país basc, concretament a Sant Sebastià. És un home ric, és metge, músic, mestre de meditació, escriptor de nombrosos llibres sobre meditació i ioga, estudiós y practicant de la tradició zen de meditació, formador de professors de ioga, bé, ja veieu, encarna més a la figura de demiürg que la d’un professor més del ioga.

Carlos Fiel és practicant de ioga des dels disset anys. L’any 1978 coneix de la mà de Gerald Blitz (1912-1990) a un mestre molt reconegut del nord d’Índia, en Krishnamacharia. Posteriorment repetirà nombrosos viatges a la mare Índia per aprofundir en el ioga, fins a tal nivell que el 1982 s’ordena monjo de la tradició budista, concretament del zen. Entre el 1980 i 86 junt amb el seu germà i Gerard Blitz van realitzar nombrosos viatges a Índia, Indonèsia i Àfrica treballant per la Union Europea de Yoga. En Gerard Blitz fou el fundador del Club Méditerranée, una de les empreses turístiques que a partir del 1950 dedicaria a organitzar allotjament a turistes en tendes de campanya a les Illes Balears, posteriorment aquestes es convertiren en cabanyes de palla i després en moderns allotjaments hotelers. Veiem i do, com el seu destí era aproximar-se a les Balears.

El 1972 Carlos junt amb el seu germà va participar en la fundació de la Asociación Sadhana, el seu primer centre a Sant Sebastià de ioga, que posteriorment es convertiria en l’escola més gran de professors de ioga Sadhana Teacher Training School que es convertiria els anys vuitanta amb un dels centres d’investigació espiritual més importants d’Europa que combina la tradició amb una visió contemporània del ioga amb perspectiva terapèutica.  Actualment aquesta escola està capacitada per més de 300 mestres. Ell és el gestor i formador de docents de l’escola, escriu i difon les publicacions dels estudis que realitza ell i tot el seu equip i col-labora tant a Espanya com a l’estranger, impartint docència a Universitats d’Europa i Amèrica.

Els anys vuitanta es crea una comunitat de més de 2000 persones (molt coneguda com a Arco Iris) un moviment lliberal, que va incentivar a la comunió de diferents persones per l’estudi de diferents aspectes, l’espiritual, el terapèutic, que estarà activa vora 20 anys, de fet el 90% de persones vinculades el món del ioga actualment d’alguna manera van passar per allà o van tenir connexions amb persones actives d’aquesta comunitat, en un moment post franquisme aquesta comunitat després de les d’estats units serien una de les més rellevants.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *