Entre tothom hem fet un bon Sant Joan

Tot i que encara ens sembla tenir el gust de l’ensaïmada i el xocolati al paladar, Sant Joan ja ha passat i podem dir que ha anat molt bé.

Tothom tenim moments de la festa que ens agraden i en què xalam de manera especial, com poden ser les ensortilles dels Jocs des Pla, el so del tambor i el fabiol, les capadetes a Santa Clara, les paraules de la Convidada, l’entrada al Caragol des Born, les berenetes a les cotxeries… I açò és possible gràcies a la feina i la dedicació de molta gent que viu i es desviu per fer possible aquesta festa.

Des de l’Ajuntament de Ciutadella, volem agrair a tot el personal municipal que heu participat en l’organització i els preparatius de la festa que van començar fa mesos, i que hi heu dedicat moltes hores per cuidar tots els detalls, a vegades desapercebuts però imprescindibles, haver posat a punt una ciutat que es transforma i capgira per viure Sant Joan.

Algunes persones segueixen vetllant durant els dos dies de festa perquè tot vagi bé, per atendre qualsevol imprevist i, sobretot, perquè, en acabar la celebració, puguem trobar la ciutat com si res hi hagués esdevingut. Volem destacar de manera especial la feina de la Brigada Municipal i també de tot l’equip que heu impulsat el Pla Director de Seguretat.

Volem destacar la solidaritat i el voluntarisme de moltes persones que, de manera altruista, heu dedicat el vostre temps perquè Sant Joan hagi anat de dalt de tot: Voluntaris de Sant Joan, Voluntaris de Protecció Civil, el col·lectiu conegut com ‘ensortilleros’, el grup de les astes, els ajudants del caixer senyor, les persones que serveixen les begudes, aquell que està a la torre des Pla… A tots vosaltres, us ho agraïm, perquè sou una mostra del que és una ciutat educadora i perquè heu contribuït a fer un Sant Joan millor.

I també a persones, ens i empreses que hi heu col·laborat de manera especial: SILSA, Jean Paul i Maria Elena, la família Arguimbau, la família Squella y Duque de Estrada, Joan Arguimbau Bagur, Bartolomé Carles Gorrias, Carlota de Salort Sintes, Col·legi Joan Benejam, Col·legi Mare de Déu del Toro, Catedral Basílica de Menorca, la Fundació José Maria de Olives y de Ponsich i l’ermita de Sant de Missa.

Gràcies a la Banda de Música de Ciutadella, una tradició més de la nostra festa. Gràcies al personal de Creu Roja, al 061, als tècnics d’Emergències, al personal de seguretat, a la veu que ens anima als Jocs des Pla, als mitjans de comunicació que apropen la festa a aquells que no la poden viure presencialment. Cal destacar que Sant Joan també ha estat possible gràcies a la col·laboració d’altres administracions, com el Consell Insular, el Govern Balear i el Govern estatal.

Volem agrair també a la Junta de Caixers i a tots els cavallers, veritables protagonistes de la festa, la implicació en l’organització i l’exemplar participació que heu demostrat.

A la fi, aquest Sant Joan ha estat possible perquè hem fet una feina d’equip i tota la gent que hi heu participat i l’heu gaudit des de baix també formau part d’aquest equip i n’heu fet possible els bons resultats. Per açò, us volem felicitar, a cadascun de vosaltres, per l’actitud de col·laboració i respecte que heu demostrat, alhora que heu fet festa i heu xalat del que ens estimam.

Aprofitam per animar els que hagin resultat ferits i desitjar-los que es recuperin prest.

Aquest Sant Joan ha estat de nou un exemple de com un poble unit és capaç de fer possible les millors coses. Felicitats a tothom i gràcies per tot. Ara sí que podem dir que entre tothom hem fet un Sant Joan de dalt de tot. Fins l’any que ve, si Déu vol!

 

Joana Gomilla Lluch

Alcaldessa

Laura Anglada Seara

Regidora de Festes

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *