Sant Joan 2018, un balanç més que positiu

Foto: Martí Pons

Que tot és millorable, és evident, però si tenim en compte el punt de partida podem afirmar que les festes de Sant Joan 2018 es poden valorar com a molt satisfactòries en tots els sentits.

Tot i acollir actes amb gairebé 27.000 persones només es van realitzar 131 assistències de les quals 13 van precisar d’evacuació a un centre sanitari. A l’hora de tancar aquesta edició només una persona roman ingressada a l’hospital Mateu Orfila amb politraumatismes després de ser atropellada per un cavall; des d’El Iris li desitjam una ràpida recuperació.

D’altra banda, la novetat d’enguany ha estat la campanya per evitar la proliferació d’envasos de plàstic que ha tingut dues vessants: el balanç de la màquina de recollida d’envasos situada a la Plaça dels Pins també es pot qualificar de molt positiu ja que, segons dades aportades per l’Ajuntament, s’han recollit 13.627 envasos, superant de molt les expectatives. I per l’altra costat també ha deixat bones sensacions la iniciativa de posar xarxes al port de Ciutadella per evitar que els fems llançats pels assistents a les celebracions arribés a la mar.

El tema de la massificació, que tant preocupa a priori, s’ha resolt sense problemes destacables tot i que els dos dies grans han caigut en cap de setmana. Bona part del jovent desplaçat des d’altres llocs viu la “seva” festa que comporta veure els cavalls una o dues vegades (principalment Caragol des Born i es Pla) i després seguir de festa però enfora dels espais propis on passa la Qualcada.

La part organitzativa de la festa corresponent a l’Ajuntament ha estat molt destacable, fent especial esment al Pla Director de Seguretat, que, vist pels ulls dels que anam a peu de carrer, ha funcionat a bastament i açò dona molta confiança als ciutadellencs i fa que ens sentim més tranquils durant els actes principals. I evidentment, un agraïment sincer a tots els voluntaris que ajuden a fer més gran la nostra estimada festa.

Pel que fa a la Qualcada cal dir que els dos fabiolers “debutants” en les respectives tandes, han tingut un paper brillant, així com els membres de la Junta de Caixers i tots les cavallers, complint els protocols i tradicions pròpies de la festa centenària. I amb ells el poble de Ciutadella, que, un any més, ha demostrat estima i respecte pel llegat dels nostres avantpassats; un llegat que volem mantenir viu. Tant de bo l’any que ve tot vagi igual o millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, ofertas Semana Santa
Fira Arrels 2019