El Consell restaura la Farmàcia del Llatzeret i habilita un espai expositiu específic La institució insular treu del museu els mobles i utensilis de l’antiga farmàcia i deixa un espai diàfan per a la celebració d’esdeveniments de diversa tipologia.

El Consell Insular de Menorca continua amb les feines de condicionament i millora de les instal·lacions del Llatzeret. El darrer espai on s’ha intervingut ha estat el museu, nau que fins ara albergava els mobles i utensilis de l’antiga farmàcia, a més d’altres objectes de valor patrimonial.

La intervenció ha permès, d’una banda, restaurar tot el mobiliari, pertanyent al segle XIX, i recuperar així la policromia original i, d’altra, habilitar un espai exclusiu per a tots aquests objectes, la majoria dels quals daten del segle XVIII, i alliberar el museu per a acollir actes vinculats al segment de congressos, convencions i celebracions.

Així doncs, a partir d’ara el Llatzeret comptarà amb un espai expositiu específic per a tot allò relacionat amb la farmàcia de l’antic hospital i, al mateix temps, disposarà d’un ampli espai per a esdeveniments.

D’aquesta manera, alhora que s’aconsegueix organitzar millor els usos del recinte portuari, es dóna resposta a la petició formulada per diferents empreses especialitzades, interessades a poder disposar d’un espai més diàfan per a la celebració d’actes de diversa tipologia. La següent passa serà adequar la nau per convertir-la en un espai idoni per al producte MICE (meetings, incentives, conferences and exhibitions).

El cost de les feines de restauració del mobiliari, condicionament de la sala del museu i del nou espai de la farmàcia ha estat d’11.000 euros (IVA no inclòs).

Aquesta mateixa intervenció es farà més endavant amb els objectes religiosos. Així, pròximament el Llatzeret comptarà també amb un espai expositiu específic amb tot el patrimoni religiós de què es disposa.

Feines continuades

Aquesta actuació se suma a un seguit de millores implementades en els darrers mesos al Llatzeret. Són les següents:

• Feines de manteniment exhaustiu de la vegetació existent en tot el recinte;

• Restauració de portes, finestres i portons;

• Recuperació de pous i aljubs per poder ser autosuficients. Una vegada finalitzades aquestes tasques s’han de tornar a muntar les canals per a la correcta recollida d’aigües de pluja;

• Renovació de part de la maquinària per ser més eficients;

• Recuperació dels espais de conreu;

• Obres de manteniment ordinàries de les edificacions i jardins.

Formació, turisme i cultura

El full de ruta traçat pel Consell per al Llatzeret pivota sobre tres grans àmbits: l’ús com a centre formatiu, l’ús turístic-cultural i l’hostatgeria. De fet, en el Pla d’usos treballat i acordat per les diferents administracions i col·lectius implicats en el present i futur del Llatzeret, s’especifiquen les següents línies i actuacions:

• Formació i recerca amb una residència associada;

• Oferta d’allotjament lligada a un hotel de qualitat;

• Oferta cultural i social integrada per propostes que parteixin dels valors ètics als quals es compromet la institució: l’equitat, la igualtat de gènere, la lluita contra l’exclusió social i la sostenibilitat ambiental.

• Oferta recreativa i de lleure.

El Consell aspira a convertir el Llatzeret en un espai de salut i benestar, de formació i investigació, d’oci i cultura i també en un espai sostenible, on la gestió de l’energia, de l’aigua i dels residus constitueixi un exemple de bones pràctiques. En definitiva, un espai per a tothom que funcioni durant tot l’any i en el qual convisquin els usos turístics i les activitats per al gaudi dels menorquins i menorquines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.