Actes 8 Març

Company: “Exigim a Sánchez que activi immediatament el descompte del 75%” El PP presentarà mocions en tots els municipis per instar el Govern a la signatura del REIB i la seva entrada en vigor el gener de 2019

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha exigit  a Pedro Sánchez que el Govern aprovi un decret en el consell de ministres d’aquest divendres per activar amb caràcter “immediat” el 75% de descompte de resident en els viatges a la península, tal com recullen els pressupostos generals de l’Estat elaborats pel PP i que el Parlament va aprovar definitivament la passada setmana.

Company ha lamentat l’actitud del Govern central i també de la presidenta Armengol “perquè intenten fer veure que ells solucionaran el problema quan amb el PP ja estaria arreglat i els ciutadans de les Balears beneficiant-se del descompte”.

“Sánchez ha necessitat un parell de setmanes per apropar els presos catalans a les presons de Catalunya, que és una decisió més complicada, però diu que necessita mesos perquè els ciutadans de les Balears puguem gaudir d’una mesura que és justa”, ha afirmat el president dels populars balears, en una demostració que “li interessa molt poc els interessos dels ciutadans d’aquesta illes”.

El president popular, que ha comparegut en roda de premsa per explicar els temes tractats en el Comitè de Direcció, també ha anunciat que el PP presentarà una moció en tots els municipis per instar el Govern a la signatura del règim econòmic i fiscal amb el Govern central, de manera que l’1 de gener de 2019 pugui entrar en vigor, tal com estava previst amb l’Executiu del PP.

En aquest sentit, Company ha recordat que l’acord assolit amb el Govern presidit per Mariano Rajoy recollia tres grans blocs, repartits en avantatges fiscals, un fons d’insularitat i compensacions per al transport de passatgers i mercaderies, com el 75% de descompte , amb un impacte positiu per a l’economia balear d’uns 380 milions d’euros anuals. “Ara els partits hauran de retratar-se i demostrar si de veritat volen el millor per Balears, o només es tractava d’una estratègia per seguir alimentant el ‘Madrid em mata’ que utilitzaven quan governava el PP”.

2.874 AFILIATS PODRAN VOTAR AQUEST DIJOUS

Durant la seva compareixença, Company ha ofert les dades finals oficials de participació a les Balears per a la jornada d’aquest dijous 5, en la qual es decidiran els candidats i compromissaris que acudiran al Congrés Extraordinari dels dies 20 i 21 de juliol a Madrid.

El cens final a les nostres illes s’eleva a 2.874 persones, repartides entre Mallorca (2.023), Menorca (461), Eivissa (369) i Formentera (21). En total, es col·locaran 70 urnes, distribuïdes de la següent manera: 58 a Mallorca (43 a la Part Forana i 15 a Palma), 6 a Menorca, 5 a Eivissa i una a Formentera.

Pel que fa a l’elecció de compromissaris, només es col·locaran urnes en districtes de Palma, ja que a la resta de municipis i districtes el nombre de compromissaris inscrits no supera el que correspon. Així, només en els districtes d’es Plà, Hornabeque, na Burguesa, Plaça Pont i Rural s’elegiran en urna els compromissaris que representaran els afiliats d’aquestes zones. En total, a Balears li corresponen 85 compromissaris, distribuïts de la següent manera: Mallorca (45), Menorca (6), Eivissa (10), Formentera 4, NNGG (2) i 18 en qualitat de compromissaris nats.

L’horari per votar en les diferents taules serà de 9:30 hores a 20:30 hores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.