El documental ‘El Misteri de les taules’, dirigit per Alexis Racionero, s’estrena aquest divendres a Trepucó El Consell Insular i l’Ajuntament de Maó han organitzat la presentació d’aquest documental de divulgació que explora els interrogants d’aquest monument talaiòtic, únic en el món

El poblat talaiòtic de Trepucó acollirà aquest divendres la primera projecció íntegra del documental El misteri de les taules, dirigit i produït pel polifacètic realitzador Alexis Racionero Ragué, historiador, professor, creador audiovisual, i autor d’articles i llibres de viatges.

El conseller de cultura i educació, Miquel Àngel Maria, i el regidor de cultura de l’Ajuntament de Maó, Héctor Pons, i els arqueòlegs Joana Gual i Joan C. de Nicolás, que han participat en el documental, han presentat aquesta primera projecció pública, que tindrà lloc al poblat de Trepucó aquest divendres, 6 de juliol, a les 21:30 h, i que comptarà amb la presència del seu director.

Miquel Àngel Maria ha valorat l’interès d’un documental que explora els interrogants que qualsevol persona, menorquina o visitant, es planteja quan contempla una Taula talaiòtica. El Consell Insular ha contribuït amb una ajuda econòmica de 3.500€ a la realització del documental, que també s’ha finançat a través d’un projecte de micromecenatge. Pel conseller, es tracta d’un projecte que contribuirà a la difusió exterior de la cultura talaiòtica de Menorca i a la projecció internacional de la candidatura menorquina a Patrimoni Mundial.

Alexis Racionero té relació amb Menorca des de fa molts anys, i resideix a temporades a Ciutadella. Atret per la monumentalitat de la prehistòria menorquina, s’ha sentit fascinat per les Taules, que considera un misteri de l’antiguitat no resolt, dins de recintes arqueològics de gran vàlua.

A partir d’una ficció recolzada sobre bases científiques, amb el documental El misteri de les Taules, de 50 minuts de durada, l’autor vol defensar i difondre el valor cultural i històric d’aquest tipus de monument excepcional i únic.

Per dur a terme el seu projecte, Alexis Racionero ha entrevistat la majoria dels arqueòlegs que han investigat les Taules de Menorca. També participen en el documental persones que aporten una perspectiva particular a la interrrogació sobre el sentit i els possibles usos de les Taules.

El misteri de les Taules va ser presentat el passat 3 de maig en el marc del III Congrés de bones pràctiques en patrimoni mundial, organitzat pel Consell Insular i la Universitat Complutense de Madrid. En aquella ocasió es va poder veure un fragment. Ara és la primera ocasió que el públic podrà gaudir de la projecció sencera.

La presentació a Trepucó anirà seguida d’un col·loqui amb la participació del director i d’alguns dels experts que hi han particpiat: Elena Sintes, Martí Carbonell, Joan Carles de Nicolás, Lluís Plantalamor i Simón Gornés.

L’assistència a aquesta presentació és lliure i gratuïta.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.