Convocada una nova edició de la Mostra de Cuina Menorquina Hi ha fins dia 13 de juliol per a inscriurer-se

Un any més CAEB Restauració de Menorca organitza una nova edició de la IX Mostra de Cuina Menorquina que es celebrarà del 21 al 30 de setembre com a cloenda de la temporada alta a la nostra illa.

La participació a la Mostra de Cuina Menorquina està oberta a tots els restaurants de la de Menorca i al llarg dels deu dies que dura la Mostra, els participants han d’oferir per a l’ocasió unMenú Mostra a preu fix de 17 €, IVA inclòs, beguda no inclosa, a més com a segona opció un Menú Gastronòmic (a preu lliure) consistents en plats de cuina menorquina tradicional o de nova cuina menorquina on el protagonista en sigui el producte local. També es pot optar per a participar amb els dos menús.

Segons ens han explicat els responsables de CAEB, Enric Cases i José Bosch, l’Associació de Restauració de Menorca realitzarà una campanya promocional a l’illa, i com a novetat, aquest any es realitzaran diferents accions promocionals a Mallorca, per tal d’atreure a visitants de cap de setmana, tot aprofitant les bones ofertes que hi ha per a viatjar a Menorca des de Mallorca, tant en vaixell com en avió, a més de ser una bona oferta pel turisme gastronòmic, que a l’illa germana en té un bon mercat.

A la passada edició, que es va celebrar del 21 de setembre al primer d’octubre hi van participar un total de 26 restaurants de tota l’illa: 7 de Ciutadella, 2 de Ferreries, 1 Cala Galdana, 3 Es Mercadal, 1 platges de Fornells, 1 Es Migjorn Gran, 6 Maó, 1Es Castell i 5 Sant Lluís.

Des de CAEB Restauració Menorca s’espera que es pugui superar la xifra de l’any passat, tot tinguent en compte el grau de satisfacció dels participants, i que al llarg d’enguany s’han obert nous restaurants a l’illa, que estan posant de manifest la gastronomia com a complement ideal al turisme de sol i platja, a la vegada que s’ha convertit en un dels principals elements per a desestacionalitzar la temporada i perllongar-la també als mesos de tardor i primavera.

Plats

La Mostra de Cuina Menorquina és una immillorable ocasió per a tastar la cuina menorquina més tradicional amb plats com l’oliaigua, la caldereta de cap-roig, la caldereta de llagosta, els peixos al forn a la menorquina com per exemple la ratjada, les tradicionals albergínies al forn farcides de peix i gambes, el canons amb conill, els calamars plens a la menorquina o bé les propostes de nova cuina menorquina que ofereixen també restaurants de renom, que amb la mostra ofereixen menús que son aptes per a la majoria de les butxaques i són una bona ocasió per a conèixer la cuina que es fa a aquests temples de la gastronomia menorquina amb propostes com les de l’any passat que anaven des d’uns bunuyols de formatge de Menorca amb confitura de tomàtiga acompanyats de foie micuit amb confitura de codony i pinyons; arròs de la terra amb secret de porc negre i verduretes; filet de porc metxat amb sobrassada, cuixot de Son Piris amb reducció de vi de Binifadet; coulant de sobrassada de Son Piris i mel de Menorca o en caneló de porcella amb tomàtigues de cirerol en conserva i bolets.

A més del plats, també hi ha un interessant assortiment de postres, que van des de les més tradicionals a les creacions d’autor que no deixen a ningú indiferent.

La data límit d’inscripció conclou el 13 de juliol i es pot fer mitjançant el portal de CAEB  info@menorcarestaurants.com o menorca@caeb.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, ofertas Semana Santa
Fira Arrels 2019