El got reutilitzable, una manera de reduir residus per les festes Els gots són aptes per a consum alimentari segons regulació EU 10/2011

Les festes d’estiu ja han arribat i aquest any vénen acompanyades del got reutilitzable per reduir la generació de residus i evitar que els carrers i places dels pobles acabin plens d’envasos i gots d’un sòl ús amb escasses opcions de reciclatge!

OBJECTIU, REDUIR ELS RESIDUS

La Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, estableix que els residus produïts l’any 2020 hauran de reduir-se en un 10% en pes respecte als generats el 2010. L’any 2010 a Menorca es van generar 58.376 tones de residus domèstics (entesos com la suma de les fraccions de paper/cartó, vidre, envasos lleugers i fracció resta-mesclada), mentre que l’any 2017 se n’han generat 57.622 tones. Això representa que amb set anys només s’ha reduït a Menorca un 1,29% de la generació de residus domèstics.

I és que, el millor residu és aquell que no es produeix, i una oportunitat per demostrar-ho és utilitzant el got reutilitzable durant les festes d’estiu.

ADQUISICIÓ DELS GOTS

Una de les iniciatives més votades dels pressupostos participatius engegats pel Consell Insular de Menorca aquest any 2018 ha estat el projecte dels gots reutilitzables, que s’ha dotat amb una partida de 20.000,00 € (IVA inclòs).

Amb aquesta aportació s’ha pogut adquirir el següent material:

– 58.800 gots reutilitzables

– 25 Easy Box de 60x40x32 per a l’emmagatzematge de gots bruts

– 40 Box de 60x40x32 per a l’emmagatzematge de gots nets

Els gots són aptes per a consum alimentari segons regulació EU 10/2011, estan fabricats en polipropilè homopolímer, tenen una capacitat de 40 cl i un pes de 35,3 gr. Són translúcids, estan impresos en quadricromia amb un dibuix en aquarel·la del far de Favàritx i un llaüt i també s’inclouen les mesures per a diferents tipus de begudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, ofertas Semana Santa
Fira Arrels 2019