Les bosses de plàstic als comerços, una espècie en vies d’extinció Des del passat diumenge 1 de juliol tots els comerços estan obligats a fer pagar als seus clients per les bosses de plàstic d'un sol ús

Des del passat diumenge 1 de juliol tots els comerços del territori espanyol, no només els supermercats i grans superfícies, estan obligats a fer pagar als seus clients per les bosses de plàstic d’un sol ús, amb la recomanació que es cobrin a un preu, IVA inclòs, d’entre 5 i 15 cèntims segons la seva gruixa. Aquesta mesura del Govern central és prèvia a la prohibició de distribuir-les i de vendre-les a partir de l’1 de gener de 2020, en què hauran de desaparèixer del mapa tal i com ara les coneixem.

Aquesta mesura és també una entre moltes de les recollides en el projecte de llei de la que serà primera, i novedosa, Llei de residus i sòls contaminants de les Illes Balears, que va més enllà i pretén posar fre a l’ús indiscriminat de plàstics i aconseguir en 2020 una reducció del 10% dels residus generats respecte a 2010 i d’un 20% en 2030, donant pas a una economia més circular on els residus s’eliminen i els recursos s’utilitzen de forma eficient i sostenible.

El preu de cada bossa i el que passarà a partir de 2020

És a partir del passat diumenge 1 de juliol des de quan està prohibit el lliurament gratuït als consumidors de bosses de plàstic als punts de venda de bens o productes, havent de cobrar un preu per cada bossa de plàstic que donin. Les úniques excepcions són les bosses de plàstic considerades ‘molt lleugeres’ que comentàvem i les bosses de plàstic d’un gruix igual o superior a 50 micres que duguin un percentatge de plàstic reciclat igual o major al 70%. Havent de disposar els comerciants, en aquest darrer cas, d’un document del fabricant que acrediti aquest percentatge.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, ofertas Semana Santa
Fira Arrels 2019