Novetats de l’estiu gastronòmic a Ciutadella

Com cada estiu l’illa de Menorca presenta les seves novetats gastronòmiques, noves cartes als restaurants de nova cuina menorquina, noves propostes i noves iniciatives que donen valor i qualitat a una illa que està destacant per la seva gastronomia com a complement ideal i de qualitat al turisme de sol i platja. Farem aturada aquesta setmana a Ciutadella.

A Ciutadella una de les principals novetats és que després de més de tres anys de lluita alguns dels seus restaurants poden tornar a gaudir dels patis interiors, i així més comoditat a la fresca per als seus clients com són els casos de Rels Restaurant, amb una més que interessant carta d’estiu i propostes de menú al migdia, on es nota la mà i la tècnica de Joan Bagur, un dels valors de la nova cuina menorquina.

Qui també ja pogut reestrenar pati interior es Pins 46, del Grup Cafè Balear a la plaça des Pins. Cuina d’autor i nova cuina menorquina que conviuen amb la cuina menorquina i la cuina marinera de sempre. Gran servei, bona cuina i bona relació qualitat preu. Allà podem optar des d’un vermut, el seu menú del migdia o la carta amb les seves propostes del dia. Qualitat i atenció són les principals línies d’aquest restaurant on es ben nota la mà de Bep Caules del Cafè Balear, que avui ja dirigeixen els seus fills Josep i Francesc.

Sense deixar el patis interiors recuperats cal esmentar el bar de copes i cocteleria “Moriarty”, que també ofereix una encertada proposta de tapes gourmet que no et deixa gens indiferent. Bona relació qualitat preu, i per a després de la picada, gaudir de la música al jardí amb la seva carta de gin tònics.

Novetats

Pel que fa a les novetats, destacar el restaurant “Es Pinzell” dels germans Torrent Vivó, que és un homenatge al seu germà Pepe, artista dels pinzells que va morir el passat mes d’octubre. “Es Pinzell” està situat a la plaça des Pins de Ciutadella, amb terrassa exterior i una còmode i acurat disseny interior, modern, versàtil i amb les obres de tres generacions d’artistes; les de l’avi Pepe Torrent, la mare Carme Vivó i el recordat germà Torrent Vivó. Nova cuina menorquina a mans de Joan Florit, amb una carta ben estructurada, bones especialitats i un encertat ventall de propostes.

L’empresari de la restauració Jandro Vinent, de l’Asador Molí des Comte ha reobert fa uns mesos l’antic i tradicional cafè Es Molí, a la plaça de Ses Palmeres al que l’hi ha donat un aire modern, funcional i de disseny.  Bones propostes i un establiment que de segur donarà que xerrar i que es suma, també, al nou moviment de la nova cuina menorquina.

Una altra proposta novedosa és el “Maramao” a la placeta de Cas Duc, al centre de Ciutadella, on fins l’any passat hi va estar ubicat el “Meloussa”. Tapes d’autor diferents i totes elles amb el seu toc italià que les fa atractives, i que poc a poc s’està definint com un dels llocs de culte per la seva qualitat i pel tractament que en fa del producte amb la seva originalitat. Un dels llocs recomanables per a gaudir de la seva terrassa al cor de la Ciutadella vella.

Un dels restaurants que s’està també perfilant i guanyant punts és el “Cittadella”, que ocupa el que va ser l’antiga pizzeria Oristano. Es segueix fent pizza de gran qualitat, però el que ja destaca és la seva cuina d’autor i de fusió amb una bona carta i propostes per a tots els gusts i butxaques. Destaquen les seves dues terraces, la de peu de carrer i la del primer pis amb vistes a l’antic Bastió de Sa Font. Un altre lloc a tenir en compte per aquest estiu.

Santi Abelairas, del restaurant Sa Figuera, al port de Ciutadella s’ha fet càrrec enguany del “Restaurant El Ancla”, per jubilació del seu conco Manolo Abelairas. Cuina marinera tradicional on destaquen, com a “Sa Figuera” els arrossos caldosos, les calderes de peix i la de la llagosta, a més de la cuina del peix i del marisc, que ofereix el port ciutadellenc.

A la urbanització de Cala Blanca hi ha una proposta ben interessant, “Cas Safrà” amb una cuina de fusió, elaborada, variada i de molta qualitat. Allà pots trobar des d’un ceviche o un tiradito, a un curry, passant per un “asado” uruguaià o diferents propostes de cuina nacional, menorquina i internacional. Bona relació qualitat preu, i un lloc tant per anar en parella com per a gaudir amb el grup d’amics. Una proposta de bona cuina molt necessària a Cala Blanca.

Sense deixar Cala Blanca, ens ha sorprès la proposta de “Blat i Raïm” on una parella d’emprenedors aposten per a les elaboracions artesanals de pans, rebosteria i novedoses propostes on el protagonista és el blat, i per altra banda una sumilier que ens sorprèn amb les seves recomanacions en vins, caves i tot allò que té a veure amb el món del raïm. Hi ha que anar-hi deixar-se seduir per les seves propostes i experimentar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.