Les Balears rebran 983.000 euros per a pal·liar els efectes de la Xylella fastidiosa

En la distribució territorial de les ajudes per a combatre plagues i malalties vegetals com la Xylella fastidiosa, les Illes Balears rebran 983.096 euros per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. El repartiment s’ha fet en la Conferència Sectorial d’Agricultura que s’ha celebrat al Ministeri sota la presidència del ministre Luis Planas, on s’ha acordat distribuir 10.039.706 euros entre totes les comunitats autònomes.

Aquestes ajudes comportaran la meitat del finançament de les mesures contra la Xylella fastidiosa a les Illes Balears, l’altra meitat del pressupost l’aportarà la Comunitat Autònoma. Aquestes partides es reben anualment i, si bé fa uns anys es demanava ajuda per a diferents agents nocius, el Govern Balear ha decidit enguany centrar els esforços en la Xylella fastidiosa.

Aquest pressupost es destinarà a la realització de tasques de prevenció, contenció i control de la Xylella fastidiosa a les Illes Balears, com són les prospeccions, els mostrejos i la destrucció de plantes afectades. També es destinaran als bancs de germoplasma, així com a altres zones d’especial protecció de figuera, ametller, garrover, cirerer, olivera i vinya, com també l’olivera de la serra de Tramuntana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *