Renoven la col·laboració per divulgar bones pràctiques de fondeig Edició de 35.000 fullets informatius, els quals es distribuiran en tots els ports de les Illes i en els clubs nàutics

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de Balears, Vicenç Vidal, i el delegat regional de Red Eléctrica d’España a les Illes, Eduardo Maynau, han signat avui un conveni de col·laboració per al foment i divulgació ambiental de bones pràctiques en el fondeig marítim de les embarcacions amb la finalitat de preveure afeccions a les praderies de posidònia i també als cables elèctrics submarins.

Aquest conveni, que serà vigent fins a l’octubre de 2019 dues temporades turístiques, dóna continuïtat al subscrit i aplicat l’any 2017. En el marc de la col·laboració acordada avui, Red Eléctrica aportarà 20.000 euros anuals que es destinaran a l’edició de 35.000 fullets informatius, els quals es distribuiran en tots els ports de les Illes i en els clubs nàutics i que es sumen als 30.000 fullets editats per la conselleria. Aquest material servirà també per reforçar el servei de vigilància i assessorament de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca sobre el fondeig d’embarcacions ja que es proporcionarà als patrons de les mateixes.

El conseller Vidal ha volgut destacar la col·laboració público-privada per generar coneixement sobre la posidònia i ha valorat molt positivament la suma d’esforços en la lluita per la protecció de la posidònia en diferents línies de feina i sobretot per evitar que es produeixin impactes damunt aquests hàbitats. Segons Vidal, “es tracta d’un conveni que reedita el conveni de l’any passat i afronta la temporada d’estiu amb l’edició d’un material educatiu, la conscienciació és clau. Que tothom sigui conscient  dels valors de la posidònia ha de ser un dels motius més importants d’aquesta legislatura”.

A més, Vidal ha volgut recordar que la conselleria manté sis eixos de feina envers a la protecció de la posidònia ;  el dispositiu de vigilància e informació amb 15 embarcacions arreu de les illes ; un segon eix que és el de generar informació bàsica com és el de la cartografia que fem a través de l’impost de turisme sostenible; un tercer eix de feina és fer-ne el seguiment, així doncs amb la recuperació de les sis estacions podem saber l’estat de les praderies si creixen o decreixen i els impactes que s’hagin pogut produir també amb fons de l’ITS ; la conscienciació amb l’educació ambiental ; el desenvolupament de normativa amb el decret de posidònia i un sisè eix el de la investigació.

Per la seva banda, Eduardo Maynau el delegat regional de Red Eléctrica de España a les Illes ha reiterat que, “mitjançant aquesta campanya, Red Eléctrica, com a operador del sistema i gestor de la xarxa de transport elèctric i de les interconnexions elèctriques submarines de les Illes Balears, posa de manifest el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la protecció de l’entorn, objectius inclosos en la seva política ambiental i estratègia de biodiversitat”.

El fullet, editat en cinc idiomes (català, castellà, anglès, alemany i italià), està fet amb un material resistent a l’aigua, té com a objectiu recordar als usuaris de les embarcacions les normes de fondeig i informar sobre la importància de la posidònia en la conservació dels sistemes litorals i dels enllaços elèctrics submarins per garantir el subministrament elèctric i les telecomunicacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *