Vestir Ciutadella d’art i de cultura

Menorca en general i Ciutadella en particular viu un estiu carregat d’esdeveniments culturals (artístics, musicals, teatrals…), fet característic de cada època canicular illenca. Un dels plats forts de l’estiu ciutadellenc són els concerts que cada any conformen el Festival de Música d’estiu de Joventuts Musicals de Ciutadella (JJMM) amb el claustre del seminari, antic convent de Sant Agustí, com a escenari principal. Un entorn idíl·lic per passar colque fosquet d’estiu gaudint dels diferents estils que ens ofereixen els de JJMM. Congratula veure com aquesta organització s’ha sabut adaptar als anys de crisi i ha aconseguit que l’essència primera -i ja fa 60 anys- del festival pervisqui encara avui. Un altre esdeveniment, aquest més jove, que és esperat cada temporada, són les accions que conformen l’Street Art que organitza l’associació de comerciants Ciutadella Antiga. Art al carrer, efímer (romandrà exposat fins l’octubre) que embelleix artísticament el nostre poble, a vegades fins i tot, ens convida a la reflexió. Enguany han estat 20 els artistes i col·lectius participants, entre ells cares noves, artistes novells i fins i tot una classe de 5è del CEIP Joan Benejam. Una experiència creativa que ja defineix els estius ciutadellencs i convida a locals i visitants a fer vida al carrer. Per altra banda el festival d’estiu a Lithica, Pedra Viva, convida a viure experiències sensorials ben diverses i atractives posant a l’abast del públic disciplines artístiques poc habituals.

Una situació que sol succeir durant aquestes setmanes és el solapament d’actes en els mateixos dies i hores, per açò mateix és necessària més complicitat entre programadors (administracions, associacions i iniciativa privada) per poder desenvolupar una bona programació cultural donant opció al públic a poder tenir accés a tota la oferta. També pensam que en determinades hores raonables (entre les 20 i les 23h, per exemple) s’hauria de poder comptar amb actuacions al carrer, sempre i quant no excedeixin el nombre de decibels permesos i no causin molèsties als vesins. Som partidaris de l’ocupació dels carrers pels artistes, perquè omplir carrers de música i color, és vestir-los de vida, respectant la convivència de tots, és clar.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca