Llorenç Olives Galmés, prevere, a.c.s.

El passat diumenge dia 22 traspassà el prevere Llorenç Olives Galmés a l’edat de 91 anys. El “canonge Olives” fou promotor de la parròquia de Sant Esteve a mitjans dels anys 60 en una barriada obrera i amb grans necessitats. Aquest passat mes de gener va ser reconegut amb el Fabiol de Bronze al concurs Ciutadellencs de s’Any per la seva trajectòria social i cívica. Llorenç Olives va ser ordenat el 1953 i exercí de prefecte del Seminari durant 10 anys, després marxà a França on treballà en diferents indústries com la bijuteria i el turisme. Un parell d’anys després tornà a Ciutadella on fou promotor de la parròquia de Sant Esteve, exercint de rector a la nova barriada amb un clar perfil de capellà obrer i seguidor dels preceptes renovadors del Concili Vaticà II. El seu compromís social va anar, però, més enllà, essent el primer director del Geriàtric Municipal després de la reconversió assistencial de l’antic Hospital Municipal. La seva conversa amable i crítica alhora i el seu tarannà obert i solidari feu d’ell una persona apreciada i estimada per tothom. Ara reposa al seu poble natal, Es Migjorn Gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.