Activitats per conèixer millor s’Albufera des Grau Cada dimarts (en català) i cada dijous (en castellà), a les 10 o a les 18 h (s'han de consultar les hores exactes)

Com sol ser habitual també durant els estius, des del Parc Natural de s’Albufera des Grau s’han posat en marxa una sèrie d’activitats per tal que durant els mesos de més calor de l’any també es pugui gaudir d’aquest espai que també s’integra dins d’una Àrea Natural d’Especial Interès, formant part de la Xarxa Natura 2000, i que és nucli de la Reserva de la Biosfera.

Cada dimarts (en català) i cada dijous (en castellà), a les 10 o a les 18 h (s’han de consultar les hores exactes), l’equip d’educació i interpretació ambiental del parc natural organitza una visita guiada a la zona, adreçada a tots els públics i que és gratuïta, encara que es requereix d’inscripció prèvia perquè les places són limitades (971 17 77 05 // 609 601 249 // educacioambientalesgrau@gmail.com).

La intenció d’aquesta activitat, que aproximadament dura 2 hores i 30 minuts, és conèixer els valors ambientals d’aquest espai protegit, gaudint del paisatge i d’un agradable passeig. Durant el recorregut, a més de s’Albufera, la zona humida més important de Menorca, es visiten també diferents ecosistemes i s’explica la importància ecològica que tenen, així com la flora i la fauna que hi habita.

L’altra activitat estiuenca que també s’hi desenvolupa és l’anomenada ‘La mar en caiac’, una visita guiada en caiac, entre les 9.30 i les 13.30 h, per conèixer els valors ambientals de l’àrea marina del parc natural, açò partint de la platja des Grau i visitant igualment cala Tamarells i l’illa d’en Colom, a la vegada que també amb temps per a les explicacions sobre els efectes positius de la posidònia i per fer una aturada per prendre un bany. Els dies en què a partir d’ara es farà aquesta activitat durant aquest mes seran els dies 1, 4, 8, 13, 22, 25 i 29 d’agost.

Per apuntar-s’hi no s’ha de menester tenir experiència i l’activitat es dirigeix al públic en general (fillets a partir de 4 anys), anant a càrrec de l’equip d’educació i interpretació ambiental del parc i de Menorca en Kayak. El preus, amb caiac inclòs, per als fillets de 4 a 6 anys és gratuït, per als de 7 a 12 anys és de 18 €, i per als majors de 12 anys és de 20 €. El cost per als majors de 12 anys amb caiac propi és de 4 €. Les places són limitades i la inscripció es pot fer a través dels mateixos telèfons i/o adreça electrònica que per a les visites guiades.

Aquest espai protegit del Parc Natural de s’Albufera des Grau inclou una gran diversitat d’ambients amb major o menor grau d’intervenció humana: zones humides, terrenys agrícoles i ramaders, boscos, un litoral amb penya-segats i platges, illots i zona marina, així com també compta amb una gran riquesa d’elements arqueològics (talaiots, navetes, taules, etc.) i etnològics (parets seques, barraques, etc.), com a testimoni de la convivència de l’ésser humà amb la natura en aquesta zona des de temps prehistòrics. D’itineraris marcats n’hi ha tres que es poden fer per lliure: els de sa Gola, Santa Madrona i Mirador de cala Llimpa

S’Albufera des Grau va ser declarat Parc Natural mitjançant el Decret 50/1995, de 4 de maig, després d’anys de mobilitzacions socials que demanaven la protecció de la zona. L’any 2003 es van ampliar els límits del Parc fins a ocupar un total de 5.006,7 hectàrees, tant marines com terrestres, i es declaren cinc reserves naturals (les illes d’Addaia, s’Estany, bassa de Morella, es Prat i l’illa d’en Colom) amb l’objectiu de conservar els indrets especialment sensibles i amb valors de gran interès.

L’horari en què es pot trobar obert durant tot l’any el centre de recepció del Parc Natural de s’Albufera des Grau, al km 3,5 de la carretera des Grau i on també es pot visitar l’exposició permanent ‘S’Albufera des Grau, nucli de la Reserva de la Biosfera’, és els dilluns, divendres, dissabte i diumenge de 9 a 15 hores, i els dimarts, dimecres i dijous de 9 a 17 hores.

Text: El Iris Fotos: Parc Natural de s’Albufera des Grau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, ofertas Semana Santa
Fira Arrels 2019