Actes 8 Març

Ens sentim defraudats

La senadora per Menorca Juana Francis Pons Vila va ser l’autora de la moció a la Comissió de Foment de la Cambra Alta, que demanava 150.000 euros per al Teatre des Born de Ciutadella. Quan ho va anunciar els mitjans ens en vam fer ressò i ens en vam congratular, El Iris, evidentment, també. La iniciativa va ser aprovada per unanimitat a la Comissió de Foment, pel que tothom donava per fet que aquests doblers estaven assegurats pel nostre estimat teatre. Amb l’aprovació posterior dels PGE – amb els vots a favor del PP, de Ciutadans i del PNB- ja no hi havia volta enrere. Però, ai làs! Ara resulta que la partida no és al Pressupost de tots els espanyols.

La notícia s’ha sabut arrel de les converses que han mantingut aquests dies passats l’equip de govern municipal amb els membres del nou executiu i els càrrecs responsables dels ministeris que han de gestionar els temes prioritaris per Ciutadella. La batlessa Gomila ho ha fet amb el Ministeri de Justícia pel tema dels jutjats i el tinent de Batlia Josep Juaneda amb Foment pel tema des Born. I ha estat en aquesta darrera conversa telefònica quan l’hi han confirmat a Juaneda que els doblers anunciats, reservats i promesos pel teatre, no hi són.

I la pregunta que ens ve al cap és? Des de quan ho sap la senadora per Menorca? I les diputades per Menorca?…elles, i tots els representants polítics de les Balears al Congrés i al Senat, van votar uns PGE sabent què no hi era inclosa la partida pel teatre des Born? I van callar?… I ara la senadora diu que ella ho va intentar fins el darrer moment què hi entressin, cosa que no dubtam, però…i què esperava a anunciar que finalment no hi eren inclosos?

Aquest fet només reafirma allò que des d’aquest editorial hem dit més d’una vegada: que els representants balears a Madrid, quan depenen de partits d’àmbit estatal no tenen les mans lliures per actuar. I açò ens perjudica especialment als menorquins.

L’Ajuntament de Ciutadella va ser prudent i no va comptabilitzar com a ingressos aquests 150.000€ que havien d’arribar de Madrid, perquè si ho hagués fet, ara seria impossible licitar les obres i el projecte per poder refer l’empasta de la darrera reforma i poder obrir d’una vegada per totes el teatre des Born.

La negligència en política és greu, ara bé, és pitjor amagar les coses. Els ciutadans ens sentim, una vegada més, defraudats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.