La nova agenda cultural del Consell ja està operativa La nova agenda cultural és accessible amb totes les seves funcions des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet

Menorca, Illa de Cultura és el nou portal amb què el Consell Insular de Menorca recull tota la informació cultural de Menorca, substituint l’antiga agenda web i presentant unes quantes novetats. És l’empresa Mediterraneum qui ha guanyat el contracte de gestió d’aquest portal per un any. Aquest projecte Menorca, Illa de Cultura, segons s’ha explicat des del departament insular de Cultura, ha de ser un punt de partida en la renovació en profunditat de la que ara fa 15 anys va ser la primera agenda cultural online de l’illa, www.agendamenorca.org, promoguda des del Consell de Menorca, després de la intensa renovació tecnològica dels darrers anys i els importants canvis experimentats en la manera de navegar per internet i la irrupció de les xarxes socials. Una de les pretensions amb aquesta eina és que sigui capaç de proporcionar de forma còmoda i visualment atractiva tota la informació rellevant sobre les activitats que s’organitzen i sobre els principals espais de cultura.

La primera novetat és el canvi de domini. La nova agenda Menorca Illa de Cultura es pot trobar a l’adreça agenda.menorca.es, i en pocs dies l’antiga agenda (www.agendamenorca.org) es tancarà i els usuaris seran redirigits al nou portal. I una altra és que a més de trobar-hi l’activitat cultural que es programa a Menorca, al portal també s’hi pot trobar un complet directori dels equipaments culturals de l’illa que organitzen activitats de manera continuada, amb tota la informació necessària per conèixer la seva oferta i serveis, la ubicació i les dades de contacte. La idea és anar més enllà d’una agenda, amb la intenció de contribuir a millorar la difusió dels espais i de les activitats culturals de l’illa, a la vegada que esdevenir una plataforma oberta a entitats, associacions i empreses amb l’objectiu de col·laborar en la promoció i l’impuls de les seves iniciatives i activitats.

La nova agenda cultural és accessible amb totes les seves funcions des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet (ordinadors, mòbils, tauletes, etc.), i permet personalitzar al màxim la recerca d’activitats: per la seva tipologia, per municipi, per dates o pel tipus d’equipament on es duen a terme. També és possible, amb un sol clic, compartir qualsevol activitat a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Google Plus. Quan les activitats de pagament ofereixen el servei de venda d’entrades online, aquesta també serà accessible des de la mateixa fitxa de l’activitat.

A la vegada, la informació es pot obtenir puntualment i actualitzada a través de la subscripció al seu butlletí d’informació (newsletter), rebent cada setmana una relació amb les activitats que tindran lloc properament. A la plana principal també s’ofereix la possibilitat que qualsevol entitat o organització tengui l’opció de difondre les seves activitats a través d’aquest portal. Per fer-ho, només s’ha d’accedir a l’apartat corresponent (crear esdeveniment) i seguir les instruccions per registrar-se com a entitat col·laboradora. Des del portal també es pot accedir a diversos enllaços: sobre artistes de Menorca, Cultura popular de Menorca, Menorca Talaiòtica, Revista Àmbit, Servei d’assessorament lingüístic i Xarxa de biblioteques.

Una altra de les funcions del portal és la de’arribar a ser un punt de trobada i anàlisi de tots els programadors culturals de Menorca, amb l’objectiu de coordinar millor l’oferta cultural al llarg de tot l’any, millorant-ne la qualitat i afavorint l’intercanvi, les bones pràctiques i la projecció exterior. Des del Consell Insular de Menorca és té la idea d’impulsar la comissió Menorca, Illa de Cultura, per esdevenir un organisme que contribueixi a posar en comú les necessitats del sector i proposar noves vies de diàleg entre l’administració i els principals programadors.

En aquest sentit de la comissió, l’impuls vindrà a partir de contactar amb els responsables de les entitats proposades per composar-la, per fer que sigui un òrgan representatiu del sector cultural que ha de vehicular aquest diàleg administració-programadors. De cara al futur, el projecte també es pretén enriquir no només amb les propostes de la comissió sinó també amb la interacció amb els usuaris: “en la mesura que l’agenda sigui una eina útil i utilitzada pels menorquins i les menorquines, permetrà endegar noves accions, relacionades amb la divulgació i el gaudi compartit de la cultura”.

Text: El Iris         Fotos: CIM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *