S-naia 2017 Sauvignon Blanc Una delicadessa per als amants dels vins amb bona fruita

Aquesta setmana sortejam un vi fresc, explosiu i exòtic, el S-naia 2017 elaborat per Bodegas Naia a La Seca, població considerada el Grand Cru de la DO Rueda, on s’hi troben les vinyes més antigues d’aquesta Denominació d’Origen, algunes d’elles amb 130 anys de vida. El S-naia és un monovarietal 100% Sauvignon Blanc, on s’han esperat gairebé dues dècades per a els ceps estiguessin a punt per a fer un gran vi, que de segur els enamorarà des del primer glop. Un vi madur, estructurat i amb una gran persistència.

NOTA DE CATA

  • Aspecte: Groc verdós, molt atractiu en copa.
  • Nas: Aromàtic, amb notes florals, herba acabada de segar i subtils notes a fruites tropicals. També hi podem trobar records a fulles de tomatiguera
  • Boca: Saborós, fresc, elegant… amb tots els matisos dels grans Sauvingnons Blancs. Refrescant i persistent.

 

MARIDATGE

Estam davant un vi ideal per acompanyar plats de peix i de marisc, tant els tradicionals de la nostra cuina marinera i mediterrània com també per acompanyar plats de cuines exòtiques com la japonesa i asiàtica, com la Nikkei que fusiona la cuina nipona amb la peruana.

Maridarà a la perfecció amb un tàrtar de gamba vermella de Ciutadella o un tàrtar d’escorbai, de rap o de qualsevol peix blanc pescat a la nostra illa. Company ideal per a unes ostres o unes escopinyes al natural. Disfrutarem d’ell amb uns escamarlans a la planxa o un llobarro a la sal.

Si ens agrada la cuina asiàtica, és el vi ideal per a una nit de sushi amb el sashimis i tàrtars de tonyina vermella o de salmó salvatge. A la cuina Nikkei ens anirà a la perfecció amb els tiraditos, ceviches i pels més atrevits la llet de tigre o el pop al tamarindo o les pilotes d’escamarla amb salsa “Tokio”, per a posar-ne uns exemples.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Sisca Roman Campins, subscriptora de la nostra revista des de fa uns quatre anys i que disfrutarà d’aquest gran vi blanc ideal per a les caloroses nits del mes d’agost.

Si voleu saber més o comprar aquest cava el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.