Actes 8 Març

Campanya ‘Benvinguts!’ per donar a conèixer la llengua catalana als turistes Welcome, Willkommen, Benvenuti, Ongi Etorri... És la manera de dir ‘benvinguts’ en algunes de les llengües dels turistes que ens visiten

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística ha iniciat una campanya per donar a conèixer la realitat lingüística de les Illes Balears, que ha comptat amb el suport i la col·laboració de Vicepresidència. El cost econòmic l’assumeix la Conselleria de Cultura, mentre que la distribució del material anirà a càrrec de l’ATB.  L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els visitants de les Illes Balears puguin conèixer la realitat lingüística del territori.

Welcome, Willkommen, Benvenuti, Ongi Etorri… És la manera de dir ‘benvinguts’ en algunes de les llengües dels turistes que ens visiten i aquesta és la primera paraula que volem que sentin en arribar a Formentera, a Eivissa, a Mallorca o a Menorca.

Al llarg d’aquesta setmana començarà la distribució de les targetes de presentació de la llengua catalana. L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer la llengua catalana als turistes mitjançant unes targetes que emulen les targetes de visita o de presentació. Les targetes es distribuiran als punts on es concentra un major flux de turistes —allotjaments i oficines d’informació turística— per garantir la coneixença de la nostra realitat lingüística als viatgers que arriben a les nostres illes. La Conselleria de Cultura, farà arribar aquestes targetes als Museus, mentre que la Conselleria de Turisme els distribuirà per hotels i altres punts turístics.

En què consisteix aquest material?

A la cara principal de la targeta hi apareix un breu text de presentació de la llengua i a l’anvers hi ha la correspondència al català d’un breu vocabulari de la llengua objecte perquè coneguin algunes paraules i expressions bàsiques com ‘bon dia’, ‘gràcies’ o ‘bon profit’.

Les targetes s’han elaborat en nou llengües (castellà, gallec, basc, anglès, alemany, francès, neerlandès, italià i suec) i es col·locaran en expositors. D’aquesta manera, el material estarà organitzat i serà visualment més atractiu. Per fer la selecció s’han tingut en compte les dades de l’Ibestat i dels anuaris de turisme del Govern de les Illes Balears quant a procedència dels visitants de les Illes Balears, i també s’hi ha inclòs les llengües oficials a altres territoris de l’Estat espanyol.
El nombre de targetes impreses és diferent per a cada llengua, en funció de la previsió de distribució. En total, són 4,150.000 unitats.

Distribució de les targetes i els expositors

Inicialment s’han previst 1.554 punts de distribució entre oficines d’informació turística i allotjaments turístics ( hotels, hotels residència, hotels apartament, hostals, cases d’hostes, fondes, hostals residència, pensions i llocs de turisme d’interior). També es preveu fer arribar aquest material a altres llocs de pas de turistes, com ara museus o altres espais d’interès.

Per illes, la previsió de punts de distribució és la següent:

IllaPunts de distribució
Mallorca1187
Menorca136
Eivissa182
Formentera49

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.