Pedra en viu: Mostra de talent menorquí Aquest divendres, dissabte i diumenge tindrà lloc la mostra escènica menorquina Pedra en Viu, conformada per 9 propostes locals

Pedra en Viu s’estrena enguany com una prova pilot del que voldria convertir-se en la mostra escènica de talent escènic menorquí de referència a l’illa. Alguns referents per desenvolupar l’activitat han estat iniciatives com la Fira de Tàrrega o Think up Culture.

A més a més de brindar un espai escènic perquè els artistes representin producció pròpia, Pedra en Viu convoca un públic especialitzat de programadors i crítics professionals d’arreu del país. Així, pretén acostar encara més la relació entre públic i artis ta, amb l’oportunitat de promoure espais de diàleg constructius i noves relacions fructíferes a escala creativa .

La convocatòria a la mostra-certament (hi ha un premi del públic de 500 € per a la millor representació) va rebre un inesperat alt grau de pa rticipació, amb propostes consolidades d’alt nivell. Així, l’organització del Festival Pedra Viva amplià el radi de seleccionats a 9 propostes menorquines . El cartell és el següent :

17 d’Agost

– 18 h (Pedrera de l’Amfiteatre) ESTRENA? Il Gesto Armónico o ferirà el projecte de música i dansa històrica Danserie Renaissance, Venez Danser! . Una interessant proposta de dansa participativa al més pur estil del Renaixement francès, amb música en directe, instruments originals i seguint els criteris estilístics de l’època.

– 19:15 h (Pedrera del Laberint) ESTRENA BALEAR? Aura Foguet participa en la peça de micro teatre Aquest Sol, hi és per a Tots? . Les filtracions publicades al diari italià L’Espresso, un capítol de Quanta, quanta guerra de Mercè Rodoreda i la can çó Marxar, de Guillem Ramisa, es posen en joc i s’interrelacionen en aquesta peça que l’any 2017 retrata el que fa anys que passa i ha passat sempre: guerra, exili i auxili.

– 20 h (Pedrera dels Tarongers) ESTRENA ABSOLUTA La nova proposta teatral del director Pitus Fernández es diu Recreo . Recreo és el passat vist des del present, és com un esbarjo “recreo” del “cole”, en el que cada fragment temàtic de l’acció real o somniada s’adorna amb el record d’una lliçó apresa a l’escola. En aquesta comèdia el pati escolar es converteixen un espai obert al joc on encara es permet somniar.

18 d’Agost

– 18 h (Pedrera de l’Amfiteatre) ESTRENA BALEAR. Pelegrins és una peça de dansa contemporània resultant del projecte Re – mou – te 2017 impuls at per l’aPdC i la Fundació SGAE. Pelegrins és una revisió de El Llibre Vermell coreografiat per Guillermina Coll i estrenat al Liceu de Barcelona l’any 1988 .

– 19:15 h (Pedrera del Laberint ) ESTRENA BALEAR? L’ Acció I. Per què em falta aire quan respiro? és una creació de Marina E.G. Es tracta d’una performance de participació activa en la qual un individu (l’artista) convida als altres a compartir el seu aire mitjançant la gola que porta arrapada al coll amb la finalitat d’alliberar-lo de la sensació que aquesta provoca.

– 20 h (Pedrera del Laberint ) ESTRENA ABSOLUTA Los Paños de Ganchillo és una coproducció teatral realitzada a cavall entre actors de Menorca i Madrid. L’obra narra com Rosa torna al seu poble natal després de trenta anys d’absènci a. Allà l’espera Mercedes, la seva germana. Juntes passaran les hores prèvies a l’enterrament de la seva mare. Però aviat apareixerà aquell passat que va arruïnar la relació familiar. Un tema tabú que el silenci ha enquistat al llarg dels anys. I aquesta v egada les germanes no semblen disposades a perdonar-se.

19 d’Agost

– 18 h (Pedrera del Laberint) ESTRENA? Tango és un espectacle de teatre i música en directe que evoca una preciosa història d’amor animal que et deixa amb un pessic a l’estómac i un somriure als ll avis. Actriu i músic han recuperat amb molta sensibilitat i art una història verídica. Un espectacle que enalteix el poder il·limitat de l’amor i ens mostra la màgia de les segones oportunitats.

– 19:15 h (Pedrera de l’Amfiteatre) ESTRENA? Proposta de la companyia de dansa Art en Moviment que presenta el seu treball Cuenta Atrás de la coreògrafa Doryan Suárez. Una coreografia sobre la immediatesa com eterna companya.

– 20 h (Pedrera dels Tarongers) ESTRENA? Lucrècia és molt més que una obra de teatre, és una joia de la literatura neoclàssica en català i una peça d’una força dramàtica sorprenent, que conté l’essència de la tragèdia clàssica, d’arrel francesa i els primers passos cap al drama burgès.

A més a més del programa, Pedra en Viu ap rofita l’ocasió per proposar un parell de jornades professionals gratuïtes. Amb elles, es busca agrupar professionals del món escènic menorquí amb l’internacional i crear espais de debat distès on compartir opinions i punts de vista que enriqueixin els seg üents temes:

– Què vol dir ser artista a Menorca? – 17 d’Agost a les 12 h – Teatre Principal de Maó Intervindran Adriana Aguilar (actriu ), Esther Pons Barro (Violinista) i Doryan Suárez (Ballarina i coreògrafa). Moderarà Àngela Vallès (Gerent del Teatre Principal de Maó). * Finalment Pitus Fernández no intervindrà en la xerrada, tal i com s’havia anunciat , degut a que l’espectacle Recreo que ha dirigit es troba dins Pedra en Viu .

– La crítica escènica. Relació entre l’artista i la crítica – 18 d’Agost a les 12 h – Pedrera del Jardí Medieval a Líthica. Intervindran Jordi Sora (Crític de Dansa), Maria Camps (Crítica Musical i artista), i Lluís Vergés (Periodista). Moderarà Anna Gornés (Sociòloga i tècnica cultural).

Les entrades de Pedra en Viu poden adqu irir – se en línia a través de la pàgina web www.pedravivamenorca.com, a la Cafeteria Ànima de Ciutadella o a les taquilles de Líthica el mateix dia de l’espectacle. Hi ha dues modalitats per al preu: Un de 5 € per cada espectacle independent (3 € p els menors de 18 anys) i un passi per un dels tres dies a 10 € (6 € pels menors de 18 anys). Les xerrades de les jornades professionals són gratuïtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.