Actes 8 Març

Menorca, seu del World Padel Tour del 2019 al 2022 La primera edició de l'Estrella Damm Menorca open es celebrarà del 20 al 27 d'octubre de 2019

Menorca serà durant els propers quatre anys seu del World Padel Tour (WPT), el circuit de pàdel professional més important del món. L’acord assolit entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca i l’organització del WPT preveu la celebració a l’illa d’un open anual, de les categories masculina i femenina, entre el 2019 i el 2022.

Així ho han avançat avui, en roda de premsa, la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el director de seus del WPT, Luis Torres. A l’acte de presentació també han assistit el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, el president de la Federació de Pàdel de les Illes Balears, Francisco Sanz, i el director general de Biosport Menorca, Antoni Capó, a més d’una convidada d’excepció: la jugadora d’Alaior Gemma Triay.

Gràcies a aquest acord, Menorca es convertirà en una de les 17 seus que albergaran les proves del circuit gran del campionat, amb l’impacte econòmic i de projecció internacional que això comportarà per a l’illa i per a la marca Menorca.

“Ser seu d’un circuit d’aquestes característiques és molt positiu per a Menorca ja que, d’una banda, ens ajuda a posicionar-nos a nivell internacional com a destinació esportiva de primer nivell i, d’altra, dinamitza l’activitat econòmica local més enllà de la temporada alta. Amb una sola acció ataquem dos dels grans objectius que persegueix la fundació”, ha assegurat,  Maite Salord, vicepresidenta i consellera de Promoció Turística.

L’aposta de Menorca

L’Estrella Damm Menorca Open, nom que rebrà el torneig menorquí, se celebrarà la setmana del 20 al 27 d’octubre del 2019 als municipis de Maó i Sant Lluís i reunirà els millors palistes internacionals, entre els quals es comptaran Fernando Belasteguín i Pablo Lima, les bessones María José i María Pilar Sánchez Alayeto i, com no, la parella formada per Gemma Triay i Lucía Sainz.

Com a novetat, l’open insular disposarà de dues pistes centrals: el Pavelló Menorca, que serà la principal, i el Poliesportiu Municipal de Sant Lluís, que funcionarà com a pista principal auxiliar.

El cost total d’organitzar cadascuna de les edicions s’aproximarà als 900.000 euros (IVA no inclòs), sent la col·laboració de la FFTM de 110.000 euros el primer any.

Impacte i retorn econòmic

Per valorar la repercussió que un torneig d’aquestes característiques pot tenir per a l’illa s’ha de considerar tant l’impacte directe, en forma de facturació dels negocis locals, com l’impacte indirecte o mediàtic, que és el que pot fer créixer el posicionament de la marca Menorca en el segment esportiu a nivell internacional.

En el primer cas, els resultats obtinguts en proves similars, on s’han reunit entre 10.000 i 15.000 persones de públic, constaten un retorn econòmic que es mou entre 1,3 i 1,9 milions d’euros, el que suposa multiplicar aproximadament per 15 l’aportació econòmica que hi fan les administracions.

En el segon cas, es comptabilitza tant l’impacte derivat de l’emissió televisiva de 8-9 hores en directe com de l’emissió en streaming de tot el torneig, amb una audiència de més d’1,2 milions d’espectadors, un 35% dels quals viu fora d’Espanya.

Líder del circuit de pàdel internacional

El World Padel Tour és el circuit de pàdel professional més important del món, tant pel nivell organitzatiu dels tornejos com pels jugadors que hi participen, entre els quals es compten els millors a nivell internacional.

L’inici del circuit es remunta a l’any 2013 i és fruit de l’acord entre el grup d’organitzadors de competicions professionals de pàdel, l’Associació de Jugadors Professionals de Pàdel i l’Associació Femenina Espanyola de Pàdel.

Anualment, se celebren entre 15 i 20 tornejos WPT més un màster final on s’enfronten les millors parelles del rànquing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.