Surten a concurs les obres per a finalitzar el projecte del Teatre des Born El preu base de licitació és de 999.943,34€

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat el plec de condicions i la convocatòria del procés de contractació del projecte d’adaptació arquitectònica, d’instal·lacions i equipament del Teatre des Born, redactat per l’arquitecte Domingo Enrich Mascaró. Es tracta del darrer pas administratiu per poder executar unes obres que permetran, definitivament, la reobertura de l’emblemàtic coliseu municipal després de més d’una dècada tancat per reforma.

Les obres surten a concurs amb un preu base de licitació de 999.943,34€ mitjançat un procediment obert que es regirà únicament pel criteri econòmic, de manera que l’Ajuntament signarà el contracte amb l’empresa que presenti l’oferta més avantatjosa. L’adjudicatari disposarà d’un termini de 8 mesos per executar les obres, sense possibilitat de cap pròrroga, excepte quan el retard no sigui imputable al contractista i estigui degudament justificat.

L’equip de govern ha optat per contractar de forma conjunta tot el projecte d’adaptació arquitectònica, instal·lacions i equipament del teatre municipal, i no dividir-ho en diferents lots, per una qüestió organitzativa i de coordinació de tot el projecte perquè, a la pràctica, l’execució d’unes depenen de la correcte execució de les altres.

L’alcaldessa Joana Gomila recorda que, per tirar endavant amb aquest projecte, Ciutadella compta amb la col·laboració de diferents administracions. Per una banda, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern balear amb una subvenció directe de 400.000€; mentre que el Consell Insular de Menorca va signar un conveni amb l’Ajuntament per col·laborar amb l’equipament de l’escenari del teatre amb una aportació de 200.000€ i té pendent de formalitzar un segon ajut ja compromès de 40.000€ per aquest mateix projecte. La corporació municipal es fa càrrec dels prop de 400.000€ restants del pressupost després que el Govern del PP no vagi incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat la partida de 150.000€ per el teatre des Born que havia estat aprovada al Senat.

Joana Gomila explica que l’objectiu de l’equip de govern es que les obres comencin aquest mateix any i que els ciutadans puguin gaudir el més prest possible d’un espai escènic a l’alçada de les necessitat i de la programació de les entitats artístiques i culturals de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.