Balears, destinació d’observació d’aus a la fira Birdfair del Regne Unit L'ornitòleg Xavier Méndez de Menorca, membre del segment estratègic turístic d'ecoturisme, va assistir també a la fira

L’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears ha participat amb un estand a la reconeguda mostra internacional d’aus British Birdwatching Fair de Rutland (Regne Unit) on ha comptat amb la presència de Pere Tomàs, ornitòleg i president del segment estratègic turístic d’ecoturisme, per a presentar les illes com a destinació d’observació d’aus.

L’AETIB ha oferit una conferència per presentar les Illes Balears com una de les destinacions més idònies en la pràctica d’observació d’aus a la que van assistir més de 120 persones, que van superar la capacitat de la sala “Hobbit” de la fira. Cada any, més de 300 espècies d’ocells visiten les illes, principalment a la tardor, l’hivern i la primavera, per després continuar el seu trajecte, de manera que les Illes Balears són un dels millors punts d’observació d’ocells. El fenomen de la migració converteix la comunitat autònoma en un paradís per als “birdwatchers”.

L’ornitòleg Xavier Méndez de Menorca, membre del segment estratègic turístic d’ecoturisme, va assistir també a la fira, així com ornitòlegs d’Eivissa i de Formentera, representants dels Consells de Mallorca i Formentera, i de l’AETIB.

L’observació de la natura en espais protegits és una motivació creixent dels visitants de les Illes Balears en els darrers anys. El Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, la zona humida més extensa de les Illes Balears, registra prop de 120.000 visitants a l’any, principalment a la primavera i a la tardor, èpoques migratòries de les aus. El mercat britànic és un dels que més visitants aporta atrets per la riquesa ornitològica de les illes, i és que el Regne Unit és el país amb major densitat i nombre d’ornitòlegs i posseeix el mercat més gran de productes i serveis relacionats amb l’ornitologia.

La Fira British Birdwatching Fair, que en aquesta edició celebra el seu 30 aniversari, és la major i més veterana fira del sector de l’ornitologia a tot el món. Aquest esdeveniment reuneix al voltant de 300 estands que es divideixen en diferents categories: art i fotografia, organitzacions no governamentals (ONG), viatges i turisme, òptica, llibres, vídeos i revistes, alimentació per a aus, roba i accessoris de camp, etc. Els expositors estan repartits en vuit grans carpes de lona muntades en plena naturalesa, emplaçades en la Reserva Natural de Rutland Water. La fira, que rep uns 22.000 visitants aproximadament, organitza un programa de conferències, tallers i altres activitats paral·leles.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *