Vallformosa Origen Brut Rosat Estam davant un cava seductor, subtil i amb una acurada estructura

Abans de partir de vacances, hem sortejat entre els nostres subscriptors un cava rosat que de segur ens agradarà molt. Es tracta del Vallformosa Origen Brut Rosat, elaborat amb les varietats Garnatxa i Monastrell, amb segona fermentació en bòtil seguint el mètode tradicional. Estam davant un cava seductor, subtil i amb una acurada estructura amb la lluminositat dels fruits vermells. Les vinyes es troben a la vall de Vallformosa, d’on pren el seu nom aquest cava amb DO per a beurer-lo amb elegància i actuar amb responsabilitat.

Nota de cata

  • Aspecte: Color cirera pàl·lid amb tons de maduixa. Bimbolles fines, abundants i persistents que formen una corona blanca en copa.
  • Nas: Aroma fresc i intens. Elegants aromes de fruites vermelles petites com les maduixes, gerds i cideres combinades amb les notes lleugeres de la criança.
  • Boca: Ple de frescor i vivacitat. Golós i ample. Bon pas per boca per la cremositat del carbònic ben integrat. Deixa agradables sensacions afruitades amb un final llarg i persistent.

MARIDATGE

Des dels aperitius a tot tipus de menjar. Estam davant un cava elegant i polivalent. Ens anirà bé per als entrants freds com per exemple torrades de foie o de salmó fumat. Unes navalles o uns berberetxos a la planxa, uns musclos amb salsa maonesa, un tàrtar de rap o un tataki de tonyina.

Marida a la perfecció amb les carns vermelles com un llomillo de vedella menorquina a la graella, una mitjana o amb les carns al forn com un be a la menorquina amb patates al forn i tomàtigues o bé les carns de caça i aviram.

I si voleu, per a brindar en bona companyia tot disfrutant de les nits d’agost a la fresca.

El guanyador d’aquest interessant cava ha estat Carlos Bagur Truyol, subscriptor i anunciant del Setmanari El Iris on cada setmana inserta el seu anunci de Mobles Expo Confort. Ha recollit el cava el seu germà Joan, col·laborador nostre amb fotografies antigues.

Si voleu saber més o comprar aquest cava el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *