5 artistes de les illes participen a la 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’IEB, ha donat suport als artistes per participar al Festival que es va celebrar de l’1 al 9 d’agost

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha col·laborat amb el Festival de Torroella de Montgrí, a través de l’IEB, donant suport als artistes balears i impulsant la seva participació en aquesta 38a edició, en la 5a edició del festival Fringe i el festival Jazz a l’Estartit.

La participació de les Illes Balears va ser notable en els 3 festivals, Lina Tur, Marco Mezquida, Pere Navarro Quintet, Mazik Duo i  Salvatge Cor varen participar al Festival de Torroella de Montgrí, a Fringe, i al festival Jazz a l’Estartit. Tres d’aquests artistes illencs, Lina Tur, Pere Navarro Quintet i Marco Mezquida, també formaran part del grup d’artistes que aglutina Fira B!, que es celebrarà a Mallorca del 27 a  30 de setembre, organitzada per l’IEB.

Pere Navarro Quintet és un quintet encapçalat per Pere Navarro, que presenta el seu nou disc ‘Perenne’, amb 11 temes inèdits seus. Va actuar al festival Fringe, el 27 de juliol, i serà el proper dijous 27 de setembre al Museu de Mallorca a les 18.45h, en el conjunt d’actuacions incloses a Fira B!

Lina Tur, una violinista eivissenca que interpreta peces de música clàssica, coneguda en l’àmbit internacional, va formar part de l’elenc d’artistes de la 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí.¡, juntament amb Enrico Onofri. A Fira B!, actuarà al Conservatori, a les 13.00h el diumenge 30 de setembre.

Marco Mezquida i Chicuelo serà l’encarregat del concert inaugural de Fira B!, dijous 27 de setembre a les 22.00 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Marco Mezquida,és un músic, pianista i compositor menorquí que va formar part del  Festival de Jazz a l’Estartit, com a pianista d’Albert Cirera i els 3 Tambors.

A banda d’aquests tres músics, també varen esser al festival Fringe com a representants de les Illes, Mazik Duo, un duet menorquí que fusiona música clàssica i klezmer, per plasmar a través de la seva música les situacions que ha patit la comunitat jueva al llarg de la història; i Salvatge Cor, un quartet mallorquí que ofereix música pop i punk com a reclam, amb David Bowie com a referència.

La 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí 2018 es va celebrar de l’1 al 9 d’agost, on diferents compositors i artistes reconeguts en el món de la música, i que la seva font d’inspiració la varen trobar en la música popular i folklòrica, interpretaren obres de Bartók, Antonín Dvorák, Leos Janácek, Joaquín Turina o Joaquín Rodrigo. Aquests artistes varen compartir protagonisme amb la música antiga. Com a novetat del festival, cal destacar que es proposa com una experiència única, amb tres concerts Singulars.

 

En el marc del Festival de Torroella de Montgrí, també s’hi inclou el Fringe, una plataforma de difusió de joves talents emergents en el món de la música, on s’han programat una vintena de concerts, del 26 a al 29 de juliol, en la seva 5a edició. Del 19 al 22 de juliol, també es va celebrar la cinquena edició del Jazz a l’Estartit, que com a novetat  d’enguany canvia de localització, essent El Molinet el nou emplaçament escollit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.