Es destinen 900.000 euros a projectes dels Grups d’Acció Local de Pesca de Menorca, Eivissa i Formentera L’ajuda, atorgada pel FOGAIBA, prové del Fons Europeu Marítim i de Pesca

El Grup d’Acció Local de Pesca (GALP) de Menorca i el d’Eivissa i Formentera rebran 900.000 euros per a diferents projectes, en el marc del Programa 2014-2020 del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). GALP Menorca rebrà 450.000 euros i GALP Eivissa i Formentera, 450.000 euros. Ambdós tendran, a partir de la setmana que ve, la convocatòria general d’ajudes a la seva disposició i podran començar a sol·licitar la concessió i pagament dels projectes establerts a l’Estratègia Local que ells mateixos han definit, i que ha aprovat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a través del FOGAIBA.

Entre els projectes que es duran a terme hi ha: la gestió dels recursos pesquers de forma sostenible a partir de l’autoregulació de captures, la recuperació i diversificació de les pesqueres tradicionals de llagosta, les experiències pilot de la pesca-turisme, activitats formatives o la millora de la transformació i comercialització del producte pesquer local, entre d’altres.

És la primera vegada que es dona ajudes a aquests grups d’estratègia local arreu de les Illes Balears i del que es tracta és d’avançar cap a un desenvolupament sostenible integrat de la zona de pesca de Menorca, Eivissa i Formentera treballant en el desenvolupament econòmic dels sectors extractius, comercialitzadors i, en general, de l’activitat emprenedora que té lloc a les zones de la costa, i tot això a través d’una estratègia local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca