Amazones, guerreres i molt més a l’Atlàntida de Carles Gomila L'exposició, que es titula 'Atlantis', s'inaugurà el dissabte 18 d'agost i serà a Vidrart fins al 15 de setembre

Fidel a la seva cita biennal amb la galeria Vidrart de Ciutadella, i en la que és la seva cinquena exposició individual allà des de l’any 2009, el pintor Carles Gomila Camps (Ciutadella, 1978) torna a mostrar físicament la seva obra en públic.

L’exposició, que es titula ‘Atlantis’, s’inaugurà el 18 d’agost a les 20 hores i serà a Vidrart fins al 15 de setembre, mostrant-hi un total de 16 obres, la majoria de gran format, produïdes totes en el darrer any i un poc més, gairebé el mateix temps que fa que estrenà el seu nou estudi al carrer de sa Lluna de Ciutadella. Açò a través d’un procés de feina que ha canviat dràsticament respecte de la darrera exposició i aquesta vegada introduint-se en l’Atlàntida, ciutat imaginada que converteix en matriarcat i que li serveix d’excusa per recrear-se en la sensibilitat clàssica i combinar-la amb mites com els d’animals i elements fantàstics, siguin sirenes, esfinxs, guerreres o amazones, i tot plegat també invertint els rols i creant una nova ficció.

L’Atlàntida, una ciutat per fer el que vulguis fer artísticament

“Si pogués aturar el temps ho faria a l’Atlàntida en el moment del seu màxim esplendor”, diu Carles Gomila. I és l’Atlàntida, d’aquí el títol de l’exposició (‘Atlantis’), una ciutat “fabulosa, perduda i mítica”, una illa “on pots fer el que vulguis”, el que l’artista ha construït per donar vida pictòrica a una ficció on, contràriament al món grec antic, hi té molt de protagonisme la dona, invertint els rols històrics i dibuixant una polis “guerrera i hedonista, abanderada per dones joves, fortes i lliures” i on “no existeix altra llei que la bellesa, defensada amb arcs i fletxes per les seves amazones”, que prenen…

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

 Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat,  a la nostra llengua i a la nostra cultura.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.