Joan Seguí i Moisés Pelegrí protagonitzen el segon Concert d’Orgue al Socors Serà demà dilluns a les 21,00 h

Demà dilluns a les 21,00 h es celebrarà a l’Auditori de la Capella Davídica el segon dels concerts del Festiva d’Orgue del que en seran protagonistes Joan Seguí i Moisés Pelegrí, que interpretaran Danses de l’Europa cortesana.

Joan Seguí Mercadal

Nascut a Barcelona el 1996, d’ascendència ciutadellenca (Menorca), inicia els seus estudis musicals als 5 anys amb el piano sota el mestratge de R. Vargas i C. Morales. El 2005 entra a formar part de l’Escolania de Montserrat on, a més de l’especialització en cant coral, comença a cursar el violí, i l’orgue amb Eduard Vila-Perarnau i Vicenç Prunés. Allà acompanyà l’Escolania a l’orgue en diverses ocasions tant a Montserrat com arreu d’Europa.

Ha cursat els estudis de Grau Professional de piano i orgue al Conservatori del Liceu amb els professors Benjamí Santacana i Josep Mª Mas Bonet respectivament. Ha rebut classes magistrals d’orgue, baix continu i improvisació a càrrec de Montserrat Torrent, Ludger Lohman, Jurgen Essl, Jürgen Kursawa, Naji Hakim, Bernhard Leonardy, Monica Melcova, Paolo Crivellaro, Roberto Fresco, Michael Bouvard, Luca Scandali…

Estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb els mestres Óscar Candendo i Juan de la Rubia i a la Universität der Künste Berlin amb Paolo Crivellaro. Combina la seva formació d’organista amb la  de continuista, a mà de professors com Luca Guglielmi, Mara Galassi o Arno Schneider.

Ha realitzat concerts d’orgue en solitari a Espanya i Alemanya. Ha col·laborat amb el clave i l’orgue amb diverses orquestres, cors i consorts (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya [OBC], Cor de Cambra del Palau de la Música, Orfeó Català, Cor de la Diputació de Girona, In Nomine, Cor de Cambra Francesc Valls, Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra de Cambra Illa de Menorca…). Ha enregistrat per Catalunya Música, la Unió Europea de Radiodifusió i la discogràfica La mà de Guido.

Exerceix d’organista a la Catedral Basílica de Ciutadella de Menorca (on l’estiu del 2015 va oferir un cicle de 10 concerts) i a la Parròquia de la Mare de Déu del Remei del barri de les Corts.

El 2013 va ser guardonat en concurs amb una de les beques «Joves Promeses» de la música que atorga la Fundació de Música Ferrer-Salat. El 2016 gunyà el 1r Premi del III Concurso Nacional de Jóvenes Organistas “Ioannes Baptista Cabanilles” i el Premio “Andrés Segovia – José Miguel Ruiz Morales”. L’estiu passat guanyà el 2n Premi de la “Joseph Gabler Wettweberb” a la “International Summer Academy of Music” a Ochsenhausen (Alemanya).

Entre els seus propers concerts destaca el proper debut al Palau de la Música Catalana com a solista dins el cicle “El primer Palau” el pròxim 1 d’octubre.

Moisès Pelegrí Pons, (Maó 1978) Multi-percussionista menorquí.

Ha rebut una formació molt variada; percussió clàssica amb Armando Lorente i Paco Vicedo, percussió afro-cubana amb Enildo Rasúa, bateria amb Jesús Vázquez, Quim Solé i Guiem Pons,  jazz amb Horacio Fumero i Pere Arguimbau, percussió oriental amb Chandra, tables índies amb Jordi Rayo, percussió ibèrica amb Aleix Tobías i Eliseo Parra, castanyoles amb Myriam Manso, a més d’assistir a diferents màster-class amb músics de renom.

Membre fundador del grup S’Albaida amb qui va editar Llucalquelba, Mateixos temps, Xalandria i Soldemà, a més de realitzar nombrosos concerts a festivals folk nacionals i internacionals.

Ha col·laborat amb altres grups i solistes en concerts i gravacions discogràfiques, bandes de música, orquestres, companyies de dansa, o realitzant tallers de percussió, etc. entre d’altres, amb Joana Pons amb ses guitarres, Rita Barber, Mª Àngels Gornés, Guiem Soldevila, Marco Mezquida, Xaloc Música, Marta Elka, Toni Pastor, Mª del Mar Bonet, Cris Juanico, Capella Davídica, companyia de dansa Gelabert-Azzopardi, Lucrecia, etc.

Actualment forma part del grup Posidònia, amb qui acaba de presentar el disc POSIDÒNIA MÚSICA MEDITERRÀNIA al Castell de Bellver de Palma.

És professor de bateria i percussió moderna a les escoles de música de Sant Lluís, Es Mercadal, Ferreries i Musikbox.

PROGRAMA

 Danses de l’Europa Cortesana

Julius Heinrich Knecht

– Große Orgelsonata

Georg Muffat

– Toccata Sexta (Aparatus Musicoorganisticus)

Antonio Valente

– Lo ballo dell’Intorcia

Joan Cabanilles

– Xacara

Sebastián Aguilera de Heredia

– Ensalada

Georg Friedrich Händel

– Sarabanda

Jose Blasco de Enebra (atr.)

– Fandango de España

Antoni Soler

– Sonata 63 en Fa Major

— I. Cantabile

— II. Allegro

Bernardo Storace

– Ciaccona

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *