El PP planteja una rebaixa fiscal de 195 milions anuals que afectaria al 80% de la població Company presideix les Jornades Parlamentàries del Grup Popular

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha presidit avui la Jornades Parlamentàries del Grup Parlamentari Popular, en què s’han tractat les principals iniciatives que des de la formació es presentaran en el darrer curs parlamentari de la present legislatura. Acompanyat per la portaveu parlamentària, Marga Prohens, Company ha comparegut davant els mitjans per anunciar que el PP presentarà una proposició de llei en els pròxims dies amb mesures fiscals que beneficiarien al 80% de la població per un import de 195 milions d’euros anuals.

Una important reforma fiscal les mesures es donaran a conèixer en els prò-xims dies i que, segons el president popular, té dos objectius: “Compensar a la gent per l’esforç realitzat durant els pitjors anys de la crisi i incentivar el consum fent que els diners estiguin a les butxaques de la gent i no en els d’un Govern d’esquerres que ho malgasta”. Per això, Company ha demanat a Armengol que demostri que el seu Govern és el partit de la gent, com s’autoproclama i voti a favor de la baixada d’impostos que proposa el PP, “perquè ara sí es pot, amb un Govern que preveu un superàvit de 350 milions per a aquest any i compta amb 1.350 milions més d’ingressos que en els pitjors anys de la crisi “.

Entre les mesures que recollirà la proposta del PP i que s’aniran anunciant en els propers dies, es troben mesures de tipus fiscal a favor de la compra del primer habitatge, de foment del lloguer, per a la compra de llibres, despeses d’escoleta de 0-3 anys, o la reducció dels impostos de donacions i successions, transmissions patrimonials i patrimoni. “Són mesures que, d’una o altra manera, afectaran positivament al que considerem rendes mitjanes i baixes i que xifrem en el 80% de la població”, ha assenyalat el president regional.

UN REB PER GENER DE 2019

Una altra de les iniciatives que presentarà el Grup Popular a la Cambra en aquest nou curs serà una proposició no de llei per exigir que el règim especial de les Illes Balears (REIB) estigui aprovat davant l’1 de gener de 2019, per a la posterior entrada en vigor. En aquest sentit, Company ha criticat Armengol per passar de la “reclamació constant davant Madrid quan governava el PP a ajupir el cap ara que governa Sánchez”. A més, ha demanat que el REIB que s’aprovi ha de contenir al menor les mateixes mesures que el negociat amb el Govern del PP “i que Armengol no va voler signar per pur interès polític”.

MARCAR L’AGENDA POLÍTICA

 Tant el president regional com la portaveu parlamentària han insistit que el PP i els seus representants al Parlament realitzaran una oposició contundent en el que queda de legislatura, però sobretot centrada en plantejar mesures per millorar la qualitat de vida de la població. Mesures en matèria d’habitatge, “la política estelada” del Pacte com l’ha definit Prohens, en mobilitat, en educació o en el tractament i depuració d’aigües, “per evitar que es repeteixi la “vergonya” d’aquest estiu a algunes platges”. “Marcarem l’agenda política per dir al Govern d’Armengol com faríem nosaltres les coses i, sobretot, com les farem a partir de maig de 2019”, ha apuntat la portaveu parlamentària.

 EL PP, AL CENTRE DRETA REGIONALISTA

A preguntes dels mitjans, Company ha reivindicat el PP balear com el gran partit de “centre dreta regionalista, amb seny, fidel als valors de sempre del nostre partit, respectuós amb els que no pensen com nosaltres, no com fan altres , i, sobretot, centrat i preocupat en adoptar mesures que millors la vida de la gent “.

UN PRESIDENT DEL PARLAMENT QUE NO ESTÀ A L’ALTURA

Pel que fa a la polèmica suscitada en els darrers dies per la presència del  president del Parlament en un acte a favor de l’independentisme, el president popular ha lamentat que Balti Picornell “no està a l’altura del càrrec que representa” i li ha demanat que, si vol defensar les seves idees, dimiteixi i ho faci sense utilitzar un càrrec públic on ha de representar a tots els ciutadans.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *