Obert el període d’inscripció per als cursos de llengua catalana que tindran lloc entre l’octubre de 2018 i el gener del 2019 El període d’inscripció és des d’avui, 3 de setembre, fins divendres 14 de setembre

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant l’Institut d’Estudis Baleàrics, presenta l’oferta de cursos de llengua catalana de l’octubre de 2018 al gener de 2019. Des d’avui, 3 de setembre fins al 14 de setembre del 2018, romandrà oberta la inscripció als cursos.

Per inscriure’s es pot fer tant presencialment com per Internet. La inscripció presencial es pot fer als diversos centres de català: Centre de Català de Palma, Centre de Català d’Eivissa, Centre de Català d’Inca, Centre de Català Ciutadella, i Centre de Català Manacor; a l’Institut d’Estudis Baleàrics, o  a l’Ajuntament de Calvià, a l’Ajuntament de Llucmajor i a l’Ajuntament d’Inca. Per Internet, s’ha de fer a través de www.iebalearics.org.

Els requisits per a la inscripció als cursos de llengua catalana són tenir 16 anys en la data d’acabament del termini d’inscripció, és a dir, el 14 de setembre, i acreditar el nivell de català anterior al curs que es vol matricular. Es pot fer a través d’un certificat d’assistència a un curs de l’IEB, un certificat de coneixements de català de la Direcció General Política Lingüística o equivalent, o bé una prova de nivell.

El nombre de places per a cada nivell és limitat, i aquestes es cobriran seguint l’ordre de recepció dels documents que fan efectiva la inscripció.

Informació sobre els cursos

 Els cursos tindran una durada aproximada de 4 mesos, i s’impartiran des de la setmana de l’1 d’octubre fins al 21 de gener de 2019. S’ ofereixen cursos de català de tots els nivell, concretament en aquesta convocatòria s’inclouen els nivells A1, A2, B1, B2, C1, C2 i LA (dedicat al llenguatge administratiu).

Tots els nivells es poden estudiar en la modalitat presencial, els cursos disponibles en la modalitat semipresencials són el B2, C1, C2 i LA, i els cursos disponibles a distància són el B2, C1 i C2.

En la categoria presencial, el preu dels nivells A1 i A2 és de 60€, els nivells B1 i B2 és de 80€ i de 120€ en el cas dels nivells C1, C2 i LA. En la modalitat semi presencial el nivell B2 és de 60€, i la resta de nivells el preu és 90€. I per últim, els cursos a distància, el nivell B2 el preu és 50€, i els nivells C1 i C2 és de 70€.

Per gaudir de la reducció del 50% de l’import dels cursos, és necessari complir alguns dels següents requisits: estar en situació de desocupació, percebre una pensió pública, estar reclòs en un centre penitenciari, ser membre de família nombrosa, tenir una discapacitat del 33% o superior, tenir el carnet jove europeu o ser víctima de violència de gènere.

En el cas de la reducció del 100% de l’import s’ha de presentar la documentació que acrediti ser membre d’una família nombrosa especial, no cobrar cap prestació contributiva o ser atès pels serveis socials per motius econòmics.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.