Hem tancat el mes d’agost amb un vi rosat novedós, el Nietro de Sommos, dels Cellers Sommos i que en aquest cas pertany a la DO Calatayud, una de les menys conegudes de la nostra geografia. Es tracta d’un rosat elaborat 100% amb Garnatxa procedent de vinyes velles de més de 35 anys. La verema és manual i es recull el rém en capces de 20 quilògrams. Les vinyes estan situades a una alçada de 900 metres i té una criança en mares de 4 mesos.

Nota de cata

  • Aspecte: Rosa maduixa molt brillant amb tons violacis i blavosos. Aspecte net i brillant.
  • Nas: Aromes de bona intensitat que ens recorden a fruites vermelles com la maduixa o fraula, gerds i notes florals que li aporten frescor i elegància.
  • Boca: Saborós i equilibrat. Ple de matisos en el seu pas per la boca que ens donen un vi ample i de gran frescor.

MARIDATGE

Estam davant un vi que ens anirà a la perfecció per acompanya una amanida de formatge de Menorca gratinat i amb confitura de tomàtiga, o la clàssica ensalada de formatge de cabra amb anous, o aquelles que tenen un toc oriental, com també ens anirà bé per acompanyar plats d’aquesta cuina, des dels clàssics de la cuina xinesa de qualitat a les especialitat de la cuina japonesa i no sols el sushi i sashimi, sinó les elaboracions de les tabernes japoneses.

És un vi per molt encertat per acompanyar la cuina espanyola tradicional, especialment les tapes, des d’unes patates braves a un calamar a la romana, una truita de patates o una ensaladilla.

Correcte per acompanyar plats de pasta i arrossos.

La guanyadora d’aquest interessant vi de la DO Calatayud, una DO encara molt desconeguda i que donarà moltes sorpreses, ha estat SIli Capella Maestre subscriptora a la perruqueria Tonia, que ha continuat la subscripció iniciada per la seva mare.

Si voleu saber més o comprar aquest vi rosat el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.