El Pi Menorca reclama la retirada de la zonificació turística a l’illa i l’aprovació d’un REIB que garanteixi definitivament el descompte del 75% El president d’El Pi, Jaume Font, inicia el nou curs polític a Menorca plantejant les línies d’actuació de la formació a l’illa

El Pi Menorca reclamarà que el lloguer vacacional a Menorca es permeti a tots els nuclis urbans tradicionals de l’illa i que es retiri la zonificació aprovada pel Consell Insular. És una de les qüestions plantejades ahir vespre a la reunió del Comitè Executiu d’El Pi Menorca que va comptar amb la presència del president regional de la formació, Jaume Font.

Font ha recordat  que “el Consell de Menorca no va escoltar les demandes dels ajuntaments menorquins per fer la zonificació i ha provocat un tracte desigual als municipis de l’illa”. El Pi Menorca també reclamarà que es reconsideri la prohibició del lloguer turístic en sòl rústic, perquè aquesta activitat contribuiria a l’increment de les rendes agràries i al manteniment del camp de l’illa en bones condicions, a la vegada que s’evitaria l’abandonament de les finques.

Jaume Font ha afirmat que la seva formació a Menorca intensificarà la seva reivindicació perquè l’Estat espanyol deixi de considerar d’interès general de titularitat estatal el Port de Maó i que la seva gestió sigui transferida a la Comunitat Autònoma. El president d’El Pi ha recordat que ja fa més d’un any que el Parlament va aprovar una proposta del seu grup en aquest sentit i que incloïa també la transferència dels ports d’Eivissa, la Savina i Alcúdia a més del de Maó.

El Pi Menorca exigirà també l’aprovació del nou REIB per tal que el descompte del 75% de residents en els desplaçaments interilles i amb la Península quedin garantits per sempre i no depenguin dels pressuposts anuals de l’Estat.

Per una altra banda, el Pi ha recordat que queda poc més d’un any perquè la central elèctrica de Maó hagi d’estar adaptada a la normativa europea d’emissions sense que s’hagi iniciat un projecte de reconversió que permeti que la planta pugui seguir funcionant amb normalitat a partir de l’1 de gener 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.