Participació de la Menorca Talaiòtica a la Trobada Anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs El Consell Insular hi va participar amb un estand

La setmana passada va tenir lloc a Barcelona la Trobada Anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (https://www.e-a-a.org/eaa2018), que va aplegar a més de 3.000 arqueòlegs de 65 països diferents.

El Consell Insular hi va participar amb un estand on els participants al congrés van poder conèixer la prehistòria de l’illa, a través d’imatges, un audiovisual, publicacions i reproduccions de peces arqueològiques, així com per mitjà de les explicacions que les dues persones responsables de l’estand oferien les persones interessades.

Per altra banda, al congrés s’han portat a terme diverses conferències de temàtica menorquina:

– LOCAL IDENTITY OF THE EARLY TALAYOTIC ARCHITECTURE IN MENORCA. Autor: Damià Ramis

– RECOVERING OLD ROUTES. SHEEP MOBILITY ON THE BALEARIC ISLANDS DURING THE MIDDLE AND LATE BRONZE AGE (CA. 1500-850 BC). Autors: Lua Valenzuela-Suau (UIB) i Silvia Valenzuela-Lamas (CSIC)

– THE GEOARCHAEOLOGICAL EVIDENCE OF A SANCTUARY DESACRALIZATION DURING ROMAN TIMES. HIGH-RESOLUTION MICROSTRATIGRAPHICAL ANALYSIS OF COVA DELS JURATS SEDIMENTS (CALESCOVES, MENORCA). Autors: Mario Gutierrez-Rodriguez, Margarita Orfila Pons (Universidad de Granada), Paul Goldberg (Boston University)

– GENDER RELATIONS IN COLONIAL PERIPHERIES: THE POSTALAYOTIC SOCIETY AS A CASE STUDY (S.VI-II A.C./BALEARIC ISLANDS, SPAIN). Autor: Octavio Torres Gomariz (Universitat d’Alacant)

– MADINAT MANURQA: ISLAMIC MEDIEVAL ARCHAEOLOGY IN THE BALEARIC ISLAND OF MENORCA, SPAIN. IS IT STILL CONDEMNED TO DAMNATIO MEMORIAE?

Autors: Amalia Perez-Juez (Boston University; Institut Menorqui d‘Estudis), Elena Sintes (Institut Menorqui d‘Estudis)

– THE MIGRATION AND COLONISATION OF BERBER AND ARAB CLAN GROUPS IN THE BALEARIC ISLANDS (10TH -13TH CENTURY)

Autora: Helena Kirchner (UAB)

Durant els dies anteriors al congrés, per altra banda, un grup de participants a la trobada va visitar els principals jaciments arqueològics de l’illa, en una excursió organitzada per l’Associació Europea d’Arqueòlegs amb la col·laboració del Consell Insular (https://www.e-a-a.org/EAA2018/EAA2018/Program_tabs/Minorca.aspx).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.