Recollides 13,3 tones de residus del litoral de les Illes Balears el mes d’agost Els plàstics són la matèria predominant, amb un 47,10 %

Les barques de neteja del litoral han recollit 13.359,11 quilograms de residus el mes d’agost. Això vol dir que diàriament s’han retirat 430,94 kg de fems de les costes de l’arxipèlag, predominantment plàstics (47,10 %), seguits de fustes (29,29 %) i vegetació (10,82 %), entre d’altres tipus, també d’orgànics.

Per illes, s’han recollit 8 tones de residus de la mar a Mallorca, 1,9 tones a Eivissa, 2,6 tones a Menorca i 680,8 kg a Formentera. A més, s’han atès sis avisos, quatre de l’112 i Salvament Marítim i dos de particulars i institucions.

Els patrons de les barques han constatat una presència normal de grumers a les zones de bany i no han vist cap caravel·la portuguesa. I és que les embarcacions formen part del grup de treball d’observació i predicció d’arribada de grumers a les Illes Balears.

Aquest servei, de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), únic a la Mediterrània, s’ha millorat incorporant a les 26 barques de tipus virot una de semilitoral per a cada illa, que hi romandran durant tot l’any per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets de brutor o a zones de difícil accés terrestre.

En total, Mallorca disposa de catorze barques, Menorca i Eivissa en tenen set cadascuna i Formentera, dues. D’aquestes, divuit fan feina amb gas GLP i càrrega de bateria de serveis amb energia solar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca