Nietro de Alianza de Garapiteros Un blanc a descobrir de la DO Calatayud

Hem obert el mes de setembre amb el mateix vi que vam tancar l’agost però en la seva versió de blanc, el novedós, el Nietro de Alianza de Garapiteros, dels Cellers Sommos i que en aquest cas pertany a la DO Calatayud, una de les menys conegudes de la nostra geografia. Es tracta d’un blanc monovarietal 100% Macabeu procedent de vinyes velles de més de 40 anys. La verema és manual i es recull el rém en capces de 20 quilògrams. Les vinyes estan situades a una alçada de 900 metres i té una criança en mares de 3 mesos amb “batonnage” diari en barriques de roure francès que li dóna complexitat.

Nota de cata

  • Aspecte: Net, brillant. Groc pàl·lid amb reflexes verdosos.
  • Nas: Intens, fruital, net, de marcat caràcter varietal representat per la fruita blanca com la poma reineta i flors blanques. Notes especiades damunt matisos torrats que l’hi ha aportat la seva criança en barrica. Gran equilibri i complexitat.
  • Boca: Ample i suau en la seva entrada. Greixós, de vivacitat i estructura equilibrades. Molt llarg y elegant en el postgust. Atractiu i seductor.

MARIDATGE

Estam davant un gran blanc per acompanyar plats de peix i marisc com uns molls a la planxa, ara que estam en temporada, com també per acompanyar un llobarro a la sal, o un déntol o un escorball al forn amb patates. Ideal per a una mariscada, unes cloïsses a la marinera o uns musclos de roca amb salsa maonesa de cítrics. Marida bé amb els arrossos caldosos i les calderes de peix i de marisc. Ideal per acompanyar tables de embotits i formatges, especialment els formatges vells. Per la seva untuositat en boca també pot acompanyar plats de carn al forn com una porcella amb salsa de magranes agres o bé un conill amb salsa d’ametlles o qualsevol au cuinada amb salses de nata.

La guanyadora d’aquest interessant vi de la DO Calatayud, una DO encara molt desconeguda i que donarà moltes sorpreses, ha estat Laetitia Lara, subscriptora del setmanari i creadora de Líthica.

Si voleu saber més o comprar aquest vi blanc de vinyes velles el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.