La Comissió de Presidents Locals de Menorca s’ha reunit a Alaior Els empresaris demanen que els ingresos de l'impost sostenible també s'inverteixin a les urbanitzacions

Ahir es va celebrar a l’Ajuntament d’Alaior la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca del mes de setembre. Durant la sessió es van  convidar a representants d’Ashome i PIME per tractar el tema de l’estat de les urbanitzacions de Menorca. Aquesta convidada respon a la voluntat compartida de millorar la qualitat de Menorca com a destí turístic i, al mateix temps, poder compartir reflexions i establir objectius comuns.

Una de les principals línies de millora que han apuntat les dues entitats ha estat la neteja de platges. En aquest punt, s’ha volgut matisar per part de les corporacions locals que una platja es considera que està bruta quan hi ha plàstics o deixalles. El fet que hi hagi còdols i posidònia no es considera que la platja estigui bruta ja que respon als  cicles naturals de la biodiversitat.

Una altra de les millores  exposades ha estat la recollida de basura selectiva. Tots els ajuntaments, així com també el Consell Insular, han estat d’acord que un cop finalitzi el contracte actual, s’hauran d’incloure millores per poder pal·liar els problemes actuals. També s’ha recordat que des del Consorci de Residus de Menorca ja estan estudiant diferents possibilitats per implementar un cop es finalitzin els contractes actuals amb les diferents administracions.

Altres aspectes que s’han tractat és la destinació del fons recaptat amb l’impost sostenible, on s’ha proposat que es destinin a projectes que estiguin lligats directament amb les urbanitzacions on hi ha les plantes hoteleres, les deficiències en lluminària, voreres i pàrquing, i el tancament de solars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *