Les obres de connexió de la dessalinitzadora de Ciutadella al dipòsit de Son Blanc està previst que acabin aquest octubre Les obres les ha dut a terme ACSA per un import de 383.961,01 euros provinents d’ITS

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat per la Vicepresidenta i directora general d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, el gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, Toni Garcias i la segona tinent de batle de l’Ajuntament de Ciutadella, Noemí Camps han visitat aquest matí les obres de conducció des de la dessalinitzadora de Ciutadella al dipòsit de Son Blanc dutes a terme per l’empresa ACSA, Obras e infraestructuras S.A. per un import de 383.961,01 euros provinents de l’Impost de Turisme Sostenible.

Aquestes obres, que es van iniciar al maig d’enguany són una primera fase de conducció per abastir tota la ciutat. Això permetrà fer arribar aigua dessalada a algunes zones de la ciutat, i no únicament a la zona de Cala en Bosch, que pren l’aigua del dipòsit d’Artrutx. Està previst que acabin aquest octubre.


Durant la visita, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets ha volgut posar en relleu, que l’Impost de  Turisme Sostenible, “el que fa és recaptar recursos dels nostres visitants per millorar ses nostres infraestructures, en aquest cas la canalització de l’aigua i que es tracta d’unes millores que podran gaudir tant els visitants com els residents del municipi”. A més, ha recordat que, “l’aigua és un bé escàs e imprescindible, per això el nostre Govern ha apostat per millorar totes les infraestructures del cicle de l’aigua i tant fa servir recursos propis com l’ITS i així aprofitar per revertir la petjada ecològica que deixen els visitants per fer millores en la qualitat de vida”.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal ha dit que aquestes obres “llargament esperades pels ciutadans de Ciutadella són un avanç significatiu que ens permetrà, per una banda millorar la qualitat de l’aigua pels ciutadans de Ciutadella i per l’altra conservar els aqüífers d’aquesta zona”. Segons Vidal, “ era un fet lamentable tenir una instal·lació d’aquesta magnitud, aturada. Inversions que no es van executar de forma correcta i que ara li volem donar una utilitat. No es pot entendre que una dessaladora no estigués connectada i al servei dels ciutadans”.

A més a més, el conseller del ram ha volgut posar en valor les diferents passes que ha fet aquest Govern. Així doncs, ha dit Vidal, “s’han rescatat les dessaladores de Santa Eulària i la de Ciutadella per posar-les al servei dels ciutadans. Havíem de prendre mesures, i vam fer una passa endavant assumint aquestes connexions amb un acord de que des de Madrid assumirien el rescat.  El Partir Popular no va fer cas i no va respondre  a un acord que vam arribar i esperem que el nou Govern sigui més sensible. Són unes obres que Balears no va decidir, ho va fer Madrid, com tampoc els sobrecosts. Per tant, hem d’evitar que repercuteixin tots aquests sobrecosts damunt els nostres ciutadans”.

Per la seva banda, la segona tinent de batle de l’Ajuntament de Ciutadella, Noemí Camps ha mostrat la seva gratitud cap al Govern i ha dit que, “la presentació d’avui era un avanç important per la qualitat de l’aigua del nostre municipi. Una fita que en breu s’aconseguirà amb un conveni pactat amb uns 950.000 m3 d’aigua a un preu 0,95€/m3 i que permetrà abastir a bona part de la població inclús a una part del nucli urbà a més de deixar descansar l’aqüífer existent, en aquest cas els pous d’es Caragolí, per tant se’n beneficiaran directament o indirectament tota la població d’aquest municipi”.


Aquest projecte ampliarà la xarxa de canonades amb dues noves conduccions: una de 500 mm de diàmetre i 664, 65 m de longitud, que anirà des de l’estació de bombeig fins al camí de s’Hort de ses Taronges, i l’altra de 200 mm de diàmetre i 177,88 m de longitud, que anirà des d’aquest camí fins a la dessalinitzadora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *