Demà dimarts s’inaugura oficialment la XXIX Escola de Salut Pública de Menorca Es presentarà del tom XIII de l’Enciclopèdia de Menorca dedicat a la Història de la Medicina

L’Escola de Salut Pública de Menorca ha arrencat avui la XXIX edició amb dos cursos i una trobada de tot l’extens programa acadèmic que es desenvoluparà fins el proper dimecres dia 26 al Llatzeret del port de Maó. En concret, avui es celebra la VI Jornada d’Activitat Física i Salut amb el lema “El arte de caminar”, que organitza el Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular de Menorca; el curs magistral impartit en anglès “Dissemination & Implementation Research” coorganitzat amb la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) que imparteix la professora Maria E. Fernández de la University of Texas; i el curs “Evaluación económica de Servicios y programes de salud pública: herramientas para mejorar la salud poblacional”, que coordinen Maria Rubio i Antoni Serrano, del CIBER de Epidemiologia y Salut Pública i l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu.

L’acte d’inauguració oficial de la XXIX Escola de Salut, però, tindrà lloc demà dimarts a les 11.00h al menjador del Llatzeret amb la presència de:

 • Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca.
 • Conxa Juanola, alcaldessa de Maó.
 • Maria Cabrisas, consellera de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca.
 • Margalida Frontera, directora general d’Acreditació, Docència I Recerca en Salut del Govern de les Illes Balears.
 • Montaña Cámara, vicerectora de la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).
 • Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la Universitat de les Illes Balears (UIB).
 • Esteve Fernández, director de l’Escola de Salut Pública de Menorca.

Demà dimarts, per altra banda, en el marc de l’Escola de Salut tindrà lloc la presentació del tom XIII de l’Enciclopèdia de Menorca dedicat a la Història de la Medicina I amb la intervenció de Miquel Àngels Casasnovas, de la Fundació Enciclopèdia de Menorca; Enrique Perdiguero, de l’Escola de Salut Pública de Menorca; i Josefina Salord, de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME). L’acte serà a les 18.00h a una de les aules del Llatzeret.

A més, també en el marc de l’Escola, el Servei de Salut de les Illes Balears subscriurà un conveni marc d’adhesió a la campanya “No es sano”, en un acte que tindrà lloc demà a les 19.30h a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis a Maó. Es tracta d’una aliança que ja suma a una trentena d’organitzacions no governamentals, col·legis professionals i associacions científiques professionals d’arreu d’Espanya que persegueixen una reforma del sistema d’innovació dels medicaments i lluiten per defensar i promoure l’accés universal als medicaments com a part indispensable del dret a la salut.

La signatura d’aquest conveni va precedida de la taula rodona de presentació d’aquesta iniciativa a Menorca que començarà a les 20.00h a la mateixa seu de l’IME, amb la participació de:

 • Vanesa López García, Fundación Salud por Derecho
 • Rafael Berlanga Tabernero, Associació per a la Defensa de la Sanitat Pública de les Illes Balears (ADSP-IB)
 • Miguel Reyero Cortina, Médicos del Mundo
 • Roberto Sabrido Bermúdez, Asociación por un Acceso Justo al Medicamento
 • Abel Jaime Novoa Jurado, Plataforma No Gracias
 • Ildefonso Hernández Aguado, Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS)
 • Juli Fuster Culebras, Servei de Salut de les Illes Balears

La taula estarà moderada per Eugenia Carandell Jäger, del Servei de Salut de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *