Es destinen 2.400.000 € de l’impost de turisme sostenible al manteniment del paisatge agrari de les Illes Balears L’ajuda pagada beneficia 594 propietaris

El pagament de la segona remesa d’expedients de l’ajuda de Manteniment del Paisatge Agrari per a professionals del sector s’ha fet efectiu amb un import de 1.030.000 € i 252 beneficiaris. D’aquesta manera, el total de l’ajuda pagada queda en 2.401.000 € i se n’han beneficiat 594 professionals agraris. Aquesta ajuda és l’embrió del que serà el futur contracte territorial que contempla el projecte de Llei Agrària.

El repartiment de beneficiaris per illes és aproximadament del 69,8 % a Mallorca, del 21,9 % a Menorca i del 8,3 % a Eivissa i Formentera.

Aquesta ajuda d’impuls a la diversificació de cultius i de les explotacions familiars està finançada amb fons de l’impost de turisme sostenible. L’objectiu d’aquesta ajuda és reconèixer les externalitats positives de l’activitat agrícola i ramadera en el medi ambient, la societat i l’economia turística que generen les explotacions petites i mitjanes disperses per tot el territori insular de la Comunitat Autònoma.

Aquestes explotacions agràries diversificades, molt comunes a les Illes Balears, conformen un mosaic de cultius de gran interès paisatgístic, però que té també importants efectes positius en el medi, des de la conservació de la biodiversitat, la racionalització en l’ús dels recursos hídrics i del sòl a la conservació del patrimoni cultural i de les varietats locals, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.