Actes 8 Març

Josep Castells demana l’empara de la Mesa del Parlament per obtenir informació sobre Quesería Menorquina El diputat vol conèixer detalls sobre el préstec que se li ha concedit però el Govern ha exhaurit el termini per lliurar la documentació sol·licitada

El passat 8 de juny el Consell de Govern va aprovar la concessió d’un préstec a l’empresa Quesería Menorquina per import d’1 milió d’euros. El dia 13 següent, el diputat de MÉS per Menorca Josep Castells va sol·licitar per via parlamentària còpia de l’expedient administratiu correspondent, i el dia 20, la Mesa del Parlament va traslladar la sol·licitud al Govern.

D’acord amb el Reglamnt del Parlament, el Govern disposa de 20 dies per atendre les sol·licituds de documentació dels diputats sense que, a dia d’avui, s’hagi rebut la informació demanada.

En el seu moment, el diputat menorquí va explicar que l’objectiu era “conèixer la justificació tècnica de la concessió del préstec i els escenaris de futur de l’empresa que ha contemplat el Govern per adoptar la decisió, tenint en compte que els darrers mesos hi hagut un debat intens en el sí de l’empresa sobre aquests escenaris”.

Quan el Govern no compleix amb el seu deure de lliurar la documentació que han demanat els diputats, el Regament del Parlament preveu la possibilitat que els diputats demanin a la Mesa que adopti les mesures necessàries per garantir el compliment per part del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.