Actes 8 Març

Ramon Bilbao Criança 2015 Un clàssic renovat per a una aposta segura

Aquesta setmana de pluges sortejam un vi negre, el Ramon Bilbao Criança 2015, tot un clàssic renovat de la Denominació d’Origen Qualificada de La Rioja. Un monovarietal 100% Ull de llebre (Tempranillo) amb una criança en roure americà que el fa versàtil i equil·librat.

Nota de cata

  • Aspecte: Vermell grana, de capa mitjana, net, brillant i amb presència de llàgrimes.
  • Nas: Intensitat mitjana, franc, amb aromes de fruita negra fresca, regalessia i notes dolces de criança com la nou moscada, canyella i bolleria.
  • Boca: Intens, d’acidesa mitja, tanins ben integrats i cos ben estructurat. Fruites negres i aromes de fusta.

MARIDATGE

Estam davant tot un clàssic d’aquells que mai falla i que agradarà a tots els amants dels vins negres. Ideal per a maridar tant amb carns blanques com vermelles. Des d’una porcella a un llomillo de vaca vermella de Menorca. Bon acompanyant de panaderes de carn i aguiats, d’arrossos dins el tià de terra, i també ara que s’atraca la temporada de bolets, per a uns esclata-sangs fregits o a la graella.

És una bona opció per acompanyar un tast d’embotits o de formatges semi curats, com els de Binigarba o de Son Piris o els Meloussa de Sa Cooperativa del Camp per a posar uns exemples.

Si anem de tapes, és una gran elecció, perquè maridarà bé amb uns callos, ronyons,  llengua amb tàperes, carn amb salsa, i també amb unes patates braves o uns espàrrecs a la graella. També si anem de “montaditos”.

El guanyador del sorteig ha estat Damià Mercadal, que gaudirà d’aquest clàssic de La Rioja i que és una aposta segura per a maridar amb bons plats de carn.

Si voleu saber més o comprar aquest clàssic renovat i a la vegada sorprenent el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.