Actes 8 Març

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera presenta el programa amb motiu del 25è aniversari de la declaració de la reserva de biosfera Des d’activitats infantils fins a conferències, passant per jornades divulgatives,  concerts o sortides culturals. Es tracta d’un extens programa trimestral que va des de setembre fins desembre i que recull propostes de gairebé 30 entitats i col·lectius de Menorca.

El 7 d’octubre de 1993, el Consell de Coordinació del MaB de la UNESCO, reunit a París, va aprovar la declaració de Menorca com a reserva de biosfera. Enguany, vint-i-cinc  anys després, seguim creixent i progressant amb la il·lusió de les fites aconseguides i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera ho vol celebrar amb tota la ciutadania posant a l’abast de tothom un programa de més de 50 activitats.

Durant la presentació del programa, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha emfatitzat que durant els últims anys Menorca ha sabut preservar el territori sense oblidar la cohesió social i el desenvolupament de l’economia i ha recordat que «així com s’han fet els deures en matèria de territori ara toca avançar en temes com la transició energètica, l’aigua o el tractament dels residus».

El conseller de Medi Ambient, Javier Ares, ha volgut recordar l’inspirador context social i polític que va fer possible la declaració de la reserva; en un moment en què coexistia una comunitat científica organitzada i compromesa, amb la riquesa d’unes entitats cíviques proactives i amb una ciutadania força identificada amb el paisatge i la cultura pròpies. A més de la capacitat de consens i lideratge de les instàncies polítiques que van confluir en un projecte il·lusionant en el que seguim avançant i on és important que treballem des de tots els àmbits: sostenibilitat, política, social, econòmic i mediambiental.

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha explicat que la distinció de Menorca com a Reserva de Biosfera és l’eix transversal que es fa servir per a promocionar Menorca des de la Fundació Foment i ha remarcat que «el tret distintiu que caracteritza Menorca i que la gent que visita l’illa valora més és la preservació del territori i hem d’aconseguir mantenir-ho en el temps».

El nucli del programa resideix en el cap de setmana dia 6 i 7 d’octubre, coincidint amb el dia de l’aniversari. Diumenge dia 7, es celebrarà un acte al teatre principal, obert a tot el públic, amb la intenció de recordar els orígens, els objectius complerts i tota la feina que ens queda per seguir progressant. Aquest acte pretén ser la festa d’aniversari dels vint-i-cinc anys, per això més enllà d’un acte institucional, serà un espectacle amb actuacions musicals, monòlegs, dansa i moltes sorpreses més. També, dia 6 d’octubre se celebrarà a ciutadella la Nit de la Biosfera, una vesprada de festa per a tots els públics. Serà a la plaça de la Catedral i la Catedral serà la protagonista; s’hi projectarà un videomapping a la seva façana i també gaudirem dels concerts d’en Shanti Gordi i na Maria Àngels Gornés.

L’objectiu és convidar a tota la població a formar part de l’aniversari de reserva de biosfera de Menorca. D’aquesta manera seguir treballant en la conscienciació i implicació de tots els ciutadans per a complir els objectius de sostenibilitat. Per això, es tracta d’un programa replet de propostes per a petits i grans que ha estat possible gràcies a la participació i col·laboració d’un gran nombre entitats i col·lectius de Menorca.

El programa estarà disponible al nostre web on a més, s’anirà actualitzant per tothom que encara s’hi vulgui sumar, també serà possible la inscripció per rebre informació de totes les activitats i actes previstos durant els mesos vinents.

És important recordar que aquest programa s’ha organitzat comptat amb tres empreses de Menorca: Empatic per l’organtizació de l’acte de dia 7 al teatre principal, 4 vents per la coordinació del programa i també Island Mood per al disseny i la imatge protagonista del programa amb una il·lustració de Felip Ariza.

Maó, 17 de setembre del 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.