“Un aprèn el que ensenya” Sion Torres

Avui us apropem a na Sion Torres, dona emprenedora per naturalesa, mare de dos fills. Actualment dirigeix el centre Shaktioga en el qual dóna classes de Yoga Kundalini i Pilates integral, i ho combina amb la de xef del Restaurant Vegetarià Fang i Aram (els separa una porta) que el lidera conjuntament amb el seu home i amb la presència del seu fill i el suport de la seva filla.

 Qui és na Sion Torres?

Som una persona que li agrada aprendre. Si arriba un moment que no aprenc m’avorreix i he de canviar d’activitat.
D’ençà que vaig començar estudiant, a treballar de comercial, també d’escola infantil a Pintor Torrent i vaig canviar adult, matemàtiques i alfabetització.
Vam muntar una herboristeria, el que podríem dir que era el primer super biològic, el més gran de Menorca el 2004. Els principis sempre són difícils. Allí teníem una sala d’activitats, feia tallers de cuina energètica, per donar a conèixer els productes que veníem.
Com el meu home era negociant i va decidir afegir-se per donar suport a el projecte que cada cop creixia més. Ens complementam com equip, som Fang i Aram, creació i capacitat de materialitzar-la. D’aquesta manera jo podia fer cursos de cuina, les consultes d’alimentació, així com Flors de Bach i Sanació Meditativa ( que ens explica que és com un tipus de Reiki).

I el Yoga, com hi vares entrar?

Bé, primer per jo, sempre he estat molt activa. Vaig estar assistint a Yoga i practicant durant vora dos anys i després vaig decidir començar anar a Barcelona per formar-me com a mestre. Ara ja, fa 13 anys que faig de mestre de Kundalini Yoga. Més endavant com que la gent em demanava vaig formar-me per poder impartir Pilates també. Sempre estic aprenent i ensenyant.
Darrerament també practic Tiang gong, que és una pràctica molt més energètica que un Chi Kung. Actualment faig sessions en les quals amb la imatge del mestre xinès, practiquem conjuntament amb els assistents al centre una sèrie de desintoxicació que va netejant, per regular el pes.

Amb tanta activitat, el local se’t va fer petit?

Si, si, el local que estem ara, el vam obrir el 2013, llavors era el més gran no sé si de Menorca però de Ciutadella sí, tenim vora 180 metres entre classes, bastidors, etc. Vam traspassar l’altre i seguidament vam obrir el Restaurant Vegetarià, en què feim plats vegetarians, també vegans i amb opcions sense gluten. Feim una cuina gustosa, perquè pugui agradar a un paladar “normal”, i que alhora els vegetarians i els vegans o al·lèrgics el gluten trobin una gran varietat per elegir. Aquí poden menjar-hi tots, ara sí, sense carn ni peix, i que puguin tastar i obrir-se a altres maneres d’alimentar-se.
De fet, alimentar-se és tan important com Respirar. Les persones hem de tornar a connectar amb allò que ens nodreix, i és per això que estic ideant uns cursos de Respiració, per mostrar a relaxar el diafragma, per augmentar la respiració limitada que tenim normalment d’aire viciat envers el mig litre i augmentar-la fins vora a 4 litres. La Respiració diuen alguns, és la medicina del futur, per jo és del Present.

 Per què treballes amb el tipus de Yoga Kundalini?

El Yoga ha entrat com una necessitat a la nostra societat, vivim molt estressats, som una població que treballam molt en l’estiu i és molt intens….El Kundalini Yoga que jo enseny és molt més energètic, va molt bé per a les persones que són molt nervioses, perquè et mous molt i després t’atures. Depèn del tipus de personalitat de cada un, necessita un tipus de Yoga o un altre. Però aquest és apte per tothom. No són postures complicades. Anem el revés de la societat, que el que intenta és cercar aquella postura complicada i fer-se la foto. El Yoga s’ha d’adaptar a la persona.

 Quin ha estat el teu motor per anar creant el teu projecte de vida?

Vaig veure que “un aprèn el què ensenya”. Jo ja no volia aprendre més matemàtiques (que és a el que m’havia dedicat fins llavors) i vaig sentir que el què volia era aprendre Yoga, amb el Yoga vaig descobrir el meu gran interès per al benestar amb l’alimentació i la gent em va demanar Pilates i vaig entrar-hi per ensenyar-lo. Sempre seguim aprenent. Jo m’enriquesc amb cada curs que dono. M’agrada compartir, com més dónes més reps. També estic a l’Acadèmia de Mestres Aquariom, el Profesional Teacher, i sóc associada també en el KRI, de Kundalini Yoga, i ara ja puc donar una part de formació de Kundalini KRI, IKYTA, AEKY.

 Quin és el teu motor de vida?

M’agrada molt aprendre i després ensenyar. És tan senzill, com més dónes més reps.
També el servei, de sa gent. Allò que sigui útil a sa vida per a les persones. Ajudar.
La gent necessitem creativitat, flexibilitat, obrir-nos…

 Com veus a la societat d’avui en dia?

Hi ha de tot. Cada vegada hi ha més gent, que no se sumen el carro de fer tantes hores, i ens fa un poc de ràbia. Quan penses bé és perquè no volen viure esclaus de sa feina, volen fer el què els agrada, per sentir-se satisfets i no deixar-se influenciar per sa moda. Molts m’adon que no volen adquirir necessitats o compromisos innecessaris. També veig a molta gent amb ansietat. Alguna part de la població recordam de quant vivíem sense mòbil, tot succeïa igual. Ara tenim massa informació, estem confusos, s’acumula un cocktail Molotov en el cap. El plantejament d’una part de la societat és de viure més conscients, de viure sa vida, i aquests els porta a fer un canvi d’activitats, inclús de feina per viure més feliços, més en el present i no sota patrons anteriors.

Què aporta el Yoga des de la teva experiència?

Amb el Yoga com treballem el tema mental i emocional, amb el fet de prendre consciència d’on està el teu dit gros, fa que la ment se centri quan normalment la ment està dispersa amb estratègies, patró. Poder dur la ment el cos, és el més important. També a la respiració, en com ens movem, en com ens col·loquem. Viure, habitar en el cos. Cos i ment. Quan ets conscient pots observar més l’emoció de com ve i com se’n va, i al ser més observador no t’atabales per elles. No et col·lapsen. També amb el Kundalini equilibram els Canals energètics i repercuteix que la ment estigui més equilibrada. També treballem molt amb el fet de recitar-cantar un mantra, quan és s’activa les zones reflexes del paladar, per això no el traduïm el nostre idioma. Està demostrat científicament. No és necessari posar la ment, per rebre el benefici, no és racional.
Per jo, una classe de Kundalini Yoga és millor que un massatge. En aquest tipus de Yoga l’experiència és molt més ràpida. Personalment pens que en les classes no només aprenent postures, el mestre sempre dones pistes, mentre treballes dónes informació, i a vegades si li ressona al practicant, potser se li obra una llumeta, una comprensió….

 Què el pots recomanar ara els nostres lectors que inicien nou cicle?

Que comencin fent un canvi. Potser se senten inspirats amb l’alimentació, un primer pas, o potser reforçar el cos, comencin amb el Pilates, però veuran que hi ha més cosa que el físic i voldran estar millor i faran un taller de respiració, i la respiració els durà un dia a la meditació, comença per estar conscient del moment present. Un pas només, de canviar, i això durà un camí. Que no es preocupin. Que s’ocupin. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *